Jövőre már az Ethereum lehet a legfontosabb kriptovaluta

Jövőre már az Ethereum lehet a legfontosabb kriptovaluta

2021. november 9. 15:21, Kedd
A virtuális fizetőeszköz jövőre 2022-re megelőzheti a bitcoint.

Bár a bitcoint tekintik minden digitális pénz ősének, de könnyen előfordulhat, hogy legkésőbb jövőre háttérbe szorulhat. Rahul Rai befektető szerint a legértékesebb kriptovaluta jövőre már az Ethereum lehet.

A szakember rámutatott, hogy jelenleg a bitcoin még a piaci kapitalizáció és az érték tekintetében jelentős mértékben megelőzi a vetélytársát, de ez az előnye hamarosan elolvadhat. A változást jól jelzi, hogy a bitcoin két évvel ezelőtt még a teljes virtuális fizetőeszköz-piac 67 százalékát tette ki, míg most már csupán a 45 százalékát. Az elmúlt két esztendőben az Ethereum piaci részesedése a két esztendővel ezelőtti 8,5 százalékról 20 százalékra nőtt. Jövőre ez a trend folytatódhat és az Ethereum előbb vagy utóbb utoléri, majd le is hagyja a bitcoint. Rai úgy számolt, hogy ez jövő nyáron következhet be.

A szakember hozzátette, hogy a bitcoin egy tiszta értékbefektetés, gyakorlatilag digitális arany, éppen ezért a piaci kapitalizációja határok közé van szorítva. Az Ethereum esetében ez alapvetően másként néz ki, mert sokoldalúbban használható. Az okosszerződések, a nem behelyettesíthető érmék (NFT-k) vagy akár a Facebook metaverzuma egyaránt megszervezhetők az Ethereumon keresztül. A digitális pénz a globális pénzügyi rendszer jövőbeli megoldásait látja majd el energiával. Amennyiben ez sikerül, akkor a kriptovaluta értéke rendkívül gyorsan növekedni fog és háttérbe szorítja majd a bitcoint.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások