További korlátozásokkal sújtják a kínai fiatalokat

További korlátozásokkal sújtják a kínai fiatalokat

2022. március 15. 21:45, Kedd
A nem együttműködő stream-, chat- és közösségi platformokra komoly pénzbüntetés vár.

Tavaly szeptemberben derült ki, hogy korlátozza a fiatalok játékidejét Kína, amely így akar az online játékfüggőség ellen küzdeni. Azóta a 18 évnél fiatalabbak számára mindössze a hétvégén, akkor is maximum 3 óra terjedelemben engedélyezik az online játékok használatát, az interneten ilyen céllal töltött időt a kormányzat alakítja és jelöli ki.

A Nikkei Asia m ost arról számolt be, hogy Peking nem elégedett meg ennyivel, hanem más szolgáltatókat is célkeresztbe vett, többek között a stream-, a chat és a közösségi hálózatok üzemeltetőit, hogy megvédje a fiatalokat a "negatív befolyástól" és a túlzott mértékű tartalomfogyasztástól. z új szabályozások alapján csökkenteni kell azokat az "illegális és a rossz online információkat, amelyek negatívan befolyásolják a fiatalok fizikai és mentális egészségét".

A helyi hatóságok így akarják megakadályozni, hogy az ifjú felhasználók internetfüggők legyenek. Ehhez például korlátozzák bizonyos funkciókkal kapcsolatban a fizetési lehetőségeket. A nem együttműködő szolgáltatókra akár az előző évi bevételük 5 százalékát is kiszabják pénzbüntetésként, de a legmagasabb összeg átszámítva 7,5 millió euró lehet. Emellett minden érintett cégnek bevonják a működési vagy az üzleti engedélyüket. Az együttműködő platformok rövid időn belül visszaeső felhasználói számmal számolhatnak és csökkenhet a látogatók által az oldalaikon eltöltött idő is.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások