Befutott a Xiaomi 12-család

Befutott a Xiaomi 12-család

2022. március 17. 17:46, Csütörtök
A nemzetközi piacon is megjelenik a három új telefon, az európai árak magasak.

Még december folyamán számoltunk be arról, hogy a meglehetősen népszerűvé vált kínai gyártó bemutatta friss sorozatát, amely ezúttal három eltérő készülékből áll. Ezt most követi a sorban a nemzetközi megjelenés, amelynek révén a kontinensen releváns árakat is megismerhetjük.

A hivatalos oldalon a Xiaomi 12 Pro, a 12, valamint a 12X fontosabb jellemzőit kapjuk meg, az ilyenkor szokásos kiegészítő információkkal és a képi anyaggal együtt. A hardveres specifikációt persze már ismerjük, azt a korábbi bejelentésből tudjuk, hogy a készülékek sorrendben 6,73, 6,28 és szintén 6,28 hüvelykes kijelzővel jelennek meg, ám míg előbbi kettő a Snapdragon 8 Gen 1 chipre épül, a harmadik, némileg szerényebb változat ehelyett a Snapdragon 870 típust alkalmazza. A memória mérete 8 és 12, illetve 8 GB, a belső tároló 128 vagy 256 GB-os, míg a támogatott felbontás a QHD+ és az FHD+, a képfrissítési ráta pedig 120 Hz-es. A kijelzőt a Gorilla Glass Victus felület védi, a hátoldali kameráknál egységesen tripla-felállást látunk (ám eltérő érzékelőkkel), míg az előlapon egy 32 megapixeles kamera kapott helyet.


A megfelelő hangzásért a Pro-típuson egy négyes felállás felel, a másik két telefonon iker-hangszórókat kapunk, az akkumulátor mérete pedig sorrendben 4600, 4500 és 4500 mAh. Ezek kényelmes feltöltéséért a Pro-telefonon egy elképesztően gyors, immár 120 wattos vezetékes töltés felel, a másik kettő esetében 67 wattos iramot kapunk, miközben a vezetéknélküli alternatívát egyedül a 12X nem támogatja, a másik két telefon egy 50 wattos megoldást tesz elérhetővé ezen a téren. Az első vélemények szerint a 12 Pro kissé jobban melegedik társainál, az MIUI-kezelőfelület a javítások ellenére még mindig nem az igazi, viszont a hardver maga mindenképpen kiemelkedő élményt nyújt.

Az európai árak sorrendben 700, 800 és 1000 euróról indulnak, ezek mindenképpen magas szintnek számítanak, meglátjuk, ez mire lesz elég.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások