A pénzügyi szektor felé fordul az Apple

A pénzügyi szektor felé fordul az Apple

2022. március 24. 18:35, Csütörtök
A kaliforniai konszern egyre jobban meg akarja vetni a lábát a piacon.

Tavaly februárban derült ki, hogy a bitcoin támogatásával, majd részletfizetési lehetőséggel bővült a Magyarországon is elérhető Apple Pay. Az Apple Carddal kapcsolatban pedig 2020 júniusában az vált ismertté, hogy hardverek (iPad, Mac stb. készülékek) részletfizetésére is használható lesz.

Most a The Block arról számolt be, hogy az Apple megvásárolta a Credit Kudos nevű brit startupot, amely a hitelképesség vizsgálatával foglalkozik és ezt úgy valósítja meg, hogy a felhasználók és a cégek számlatevékenységeit elemzi. A 2015-ben alapított Credit Kudos legutóbb 2020 tavaszán kapott 6,5 millió dollár kockázati tőkét és az értékét jelenleg több mint 150 millió dollárra becsülik.

Az Apple és a Credit Kudos eddig nem kommentálta a hírt, de az mindenesetre jelzésértékű, hogy aki a vállalkozás honlapjának alsó részén rákattint a Website Terms of Use szövegre, az az Apple hasonló aloldalára jut el.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az Apple milyen okból vásárolta meg a társaságot, de a lépés megerősíti, hogy a kaliforniai vállalat a pénzügyi szektor meghatározó szereplője akar lenni, s e folyamat során egyre kevésbé akar támaszkodni a bankokra és a hitelintézetekre.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások