Elektromos járműveket fejleszt a Honda és a General Motors

Elektromos járműveket fejleszt a Honda és a General Motors

2022. április 11. 15:51, Hétfő
A japán konszern rövid idő alatt immár a második kooperációt hozta tető alá.

Március közepén derült ki, hogy közösen készít elektromos gépkocsit a Honda Motors és a Sony Group Corporation. A két óriáscég 2025-ig piacra dobja az új elektromos autóját és egyúttal stratégiai szövetséget is kötött. Most a General Motors és a Honda Motors jelezte, hogy a közösen fejlesztenek ki elektromos járműveket, amelyek közül az első modellek 2027-től lesznek elérhetők először Észak-Amerikában. A két társaság a kooperáció során több millió elektromos gépkocsit akar gyártani és azokba a következő generációs úgynevezett Ultium akkumulátorok kerülnek majd.

A vállalatok kiemelték, hogy több folyamat szabványosításával rendkívül magas termelési szintet szeretnének elérni, hogy kedvező árakon kínálhassák az egyes modelleket a végfelhasználók számára. A két fél a Compact Crossover és a kisautó kategóriákat célozza meg elsősorban a termékeivel.

Ezzel párhuzamosan a nagyvállalatok további lehetséges együttműködésekre is gondoltak, például az új akkumulátor-technológiák területén. A General Motors ugyanis a lítium-, a fém-, a szilícium- és a szilárdtest-energiatárolókkal kapcsolatos technológiákon, illetve azok minél hatékonyabb gyártásán dolgozik. A Honda szintén előrelépéseket ért el a szilárdtest-akkumulátoroknál, amelyek meghatározók lehetnek az elektromobilitás szempontjából.

A két gyártó azt is közölte, hogy a legjobb technológiáikat, dizájnjaikat és gyártástechnológiáikat meg akarják osztani egymással. A kooperációval a nemzetközi piacokra összpontosítanak, a General Motors ugyanakkor elsősorban Észak- és Dél-Amerikára, illetve Kínára fókuszál.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások