Leica-telefonnal készül a Xiaomi

Leica-telefonnal készül a Xiaomi

2022. május 28. 12:51, Szombat
A vadonatúj készülék egy hosszú távú együttműködési szerződés első gyümölcse lenne.

A Xiaomi az utóbbi években komoly márkává nőtte ki magát, piaci szereplésükről és a fontosabb eredményekről mi is folyamatosan beszámolunk. Nemrég arról írtunk, hogy a cég eddigi legolcsóbb 5G-telefonját mutatta be, most pedig a Leica vezetésével írtak alá együttműködési megállapodást, amelynek első hozadéka egy friss okostelefon lesz.

A kínai gyártó hivatalos oldalán megtalálható közleményben a hosszú távú partneri kapcsolat megindítására helyezik a hangsúlyt, emellett azonban megemlítik, hogy hamarosan (a nyár közepén) egy Leica-okostelefont is piacra dobnak majd, amely szintén ezen kapcsolat eredményeként jelenik meg. A pontos hardveres részleteket egyelőre nem árulták el, viszont a telefon jó eséllyel a Snapdragon 8+ Gen 1 chipre épül majd, tehát a csúcskategóriában vitézkedne, a Leica pedig a képkészítés terén járulna hozzá a még jobb minőség biztosításához, a szűrők és egyéb komponensek leszállításával és azok megfelelő integrálásával.

A német cég korábban már megpróbálkozott az okostelefonok területére való betöréssel, tavaly például mi is beszámoltunk arról, hogy a Sharppal közösen mutatták be első ilyen készüléküket. Azóta nem láttunk beszámolókat a hatalmas eredményekről, ami arra utal, hogy a széles tömegek számára nem volt igazán vonzó az ajánlat (ez valószínűleg nem is volt cél), de arról sem feledkezhetünk meg, hogy korábban a Huawei és a Panasonic is együttműködött velük, szintén a képkészítés területén. A rivális kínai gyártók eközben a Zeiss és Hasselblad felé fordultak, előbbivel a Vivo, utóbbival pedig az Oppo és a OnePlus kereste a szorosabb kapcsolat lehetőségét, ami több eltérő modell (így például az X80, valamint a Find X5 és a OnePlus 10 Pro) specifikációjában öltött később testet.

A Xiaomi és a Leica közös megoldása júliusban mutatkozik majd be, meglátjuk, milyen körítéssel.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások