Tovább csúsznak a Rivian-előrendelések

Tovább csúsznak a Rivian-előrendelések

2022. június 4. 14:19, Szombat
A cég bizonyos színekre koncentrál, így többen kénytelenek még tovább várni.

A Rivian elektromos pickupja többször szerepelt már híreinkben, nemrég például arról írtunk, hogy a cég átírta az előrendeléseket, ami természetesen negatív visszhangot váltott ki a potenciális vásárlók oldalán. Most ismét többen panaszkodnak a késlekedés miatt, ez viszont a cég prioritási eljárásának eredménye.

A Reuters számolt be a napokban arról, hogy a különböző online fórumokon ismét elszaporodtak a negatív vélemények és a panaszok. Többen arra hívták fel a figyelmet, hogy kénytelenek még tovább várni az előrendelt példányokra, miközben azon társaik, akik évekkel később jelezték hasonló igényüket, már hamarosan hozzájutnak egy-egy példányhoz. Mindez a cég által alkalmazott sorrendből következik, ők ugyanis nem pusztán az előrendelés dátumát veszik alapul, ami a beszállítók oldalán mutatkozó problémák, a több ágazatot érintő áremelkedés és készlethiány következménye.

Április végén árulták el a vállalat illetékesei, hogy a belső kialakítás terén a Black Mountain és a Forest Edge fantázianevekre hallgató színösszeállítást részesítik előnyben, ez ugyanis könnyebbséget jelent a beszállítóknak, és lehetővé teszi a példányszám gyorsabb felfuttatását. Akik tehát ezen színekre voksoltak, előbb hozzájuthatnak a pickuphoz, miközben az alternatív opciók mellett döntők még tovább kénytelenek várni az előrendelt autókra. Természetesen ezt nem mindenki veszi jó néven, bár olyan érdeklődőket is megszólaltattak a kérdésben, akik megfelelő időzítés esetén a Ford F-150 Lightning típust szerzik majd be, még akkor is, ha a Rivian megoldása szimpatikusabbnak tűnik.

A cég rajongói egyelőre kitartanak, ezen még a márciusi áremelés sem változtatott, az előrendelések száma ezt követően már a 90 ezret is elérte, a bizalom tehát még mindig megvan.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások