Felhő-konzolon dolgozik a Microsoft

Felhő-konzolon dolgozik a Microsoft

2022. június 8. 17:58, Szerda
Ez a friss Xbox kisebb változataként futna be, a felhőre és a játékstreamingre építve.

A Microsoft szoftveres és hardveres platformjairól, azok részleteiről folyamatosan írunk, nemrég például azt említhettük meg, hogy a cég játékokon belüli reklámokkal készül. A jelek szerint a meglévő konzolokat egy új változat egészíti majd ki, ez azonban már az online funkciókra fókuszálna.

Az egyelőre csak a Keystone kódnévre hallgató projekt már korábban is szerepelt a hírekben, akkor azonban úgy tűnt, hogy a cég mérnökei egy apró eszközt szeretnének véglegesíteni, amely a játékstreamingre, annak fokozatos elterjedésére támaszkodna. A most közzétett külsős információk alapján az eredeti elképzelést kukázták, ezekben a hetekben ugyanis egy némileg nagyobb változaton dolgoznak, amely többnyire az Xbox Series X négyzetes külalakján alapulna, azonban mindössze 2,5 cm vastag lenne, vagyis egy, a megszokottnál jóval szerényebb méretű megoldást vehetnénk majd a kezünkbe, nagyjából 1 év múlva.

Az elsődleges cél a meglévő online funkciók kiaknázása, ezek előtérbe helyezése. Ennek megfelelően az Xbox Game Pass Ultimate, vagyis a felhőszolgáltatás, illetve a havidíjas előfizetés lenne a fókuszban, bár az is felmerült, hogy gyakorlatilag minden elérhető játék streamelése is megjelenik majd a kínálatban, ez azonban további kérdéseket, többek között a szükséges licencekkel kapcsolatos aggályokat is felvet, így a kép még nem teljesen tiszta. A doboz az Ethernet és a WIFI 5 támogatásával futna be, a fő követelmény az 1080p felbontás és a 60 fps megfelelő kezelése lenne, így ennél többre nincs is igazán szükség, viszont az is előfordulhat, hogy a Netflix, a Disney+, illetve egyéb platformok is helyet kapnak majd a megoldáson.

A megjelenés jövőre esedékes, addig bőven van még idő véglegesíteni a listát. Az ár 99 dollár lenne, ehhez a 15 dolláros havidíj csatlakozna.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások