Újabb japán játékfejlesztőkkel kötött szerződést a Microsoft

Újabb japán játékfejlesztőkkel kötött szerződést a Microsoft

2001. március 15. 15:30, Csütörtök
[CNet] A szoftveróriás Microsoft komolyan veszi ősszel megjelenő, Xbox elnevezésű konzoljának terveit. A társaság már eddig is számos japán játékfejlesztővel szerződést kötött Xbox-alapú játékok készítéséről a legnagyobb konzolpiac, Japán részére.

Az Xbox játékkonzol Japánban és az USA-ban idén ősszel fog megjelenni, Európában pedig néhány hónappal később. A Microsoft az új konzol lehető legnagyobb sikerének érdekében már jóelőre számos nagy szoftverfejlesztővel szerződést kötött Xbox játékok írásáról, hogy a sokak által várva-várt konzol megjelenésekor már tömérdek játékkal el legyen árasztva.

A játékkonzolok több más elektronikai cikkhez hasonlóan jelenleg Japánban a legnépszerűbbek, itt fogy belőlük a legtöbb a világon. A Microsoft ezért igen nagy hangsúlyt helyez erre a piacra, és a cég minden lehetséges eszközzel biztosítani próbálja a konzol sikerét a Japánban. A redmondi szoftveróriás jelenleg több, mint 100 játékfejlesztőt foglalkoztat Xbox játékok írásával. Jelenleg 12 projekt van készülőben, de a Microsoft nem kívánta közölni, hogy pontosan milyen játékok válnak majd belőlük.

A közelmúltban számos, elsősorban amerikai és japán elemző kritizálta a szoftveróriás tevékenységét, miszerint hiába jelenik meg az Xbox Japánban még az ősz folyamán, ha nem lesznek kifejezetten a japán piacra szánt játékok arra. A Microsoft japán Xbox játékainak fejlesztését a korábban Sony dolgozó, Toshijuki Miyata vezeti.

"Világszínvonalú játékfejlesztő csapatot hoztunk létre Japánban" - mondta Ed Fries, a Microsoft játékprogramokkal foglalkozó részlegének elnöke. A sajtótájékoztatón a szoftveróriás bemutatott néhány fejlesztés alatt álló játékot, mint az "NFL Fever 2002"-t, a "Project Gotham" versenyzős játékot, valamint az "Azurik" és "Halo" snowboard, illetve kalandjátékokat.

A Microsoft legnagyobb ellenfelei a konzolpiacon a Nintendo és a Sony lesznek. A szoftveróriásnak sikeréhez a konkurensek számára otthoni környezetben kell maga mögé utasítania a konzolpiac jelenlegi, két legnagyobb képviselőjét, ha a társaság be akarja váltani az Xbox-hoz fűzött reményeit.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások