Jön a Sony - Honda e-autója

Jön a Sony - Honda e-autója

2022. június 21. 11:07, Kedd
Létrejön a közös vállalat, amely a saját fejlesztésen dolgozik majd.

A címben szereplő két cég eredetileg még márciusban jelentette be, hogy együttműködnek egy saját elektromos autó kifejlesztése érdekében, most pedig megerősítették, hogy létrehozzák a közös leányvállalatot, amely a két partner tapasztalatára épít majd a minél gyorsabb munka érdekében.

A Honda hivatalos oldalán közzétettek egy újabb bejelentést, amely már ez utóbbi lépésre, vagyis a közös leány létrehozására vonatkozik. Ez a tervek szerint még az idei évben megvalósul, ezt követően pedig megindulhat a házon belüli munka, amelyen fele-fele arányban osztoznak majd az együttműködő felek. A lépéstől azt remélik, hogy mindkét résztvevő jól jár majd, hiszen a Sony semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik az autógyártás területén, ebben a Honda segíthet majd, míg ők a szoftver terén járulhatnak hozzá komoly mértékben a fejlesztés felgyorsításához. A Sony Honda Mobility 2025-re készülhet el a saját megoldással, ennek részleteit azonban még nem árulták el.

Érdekesség, hogy a Sony korábban már bemutatott két koncepciót, amelyek a Vision-S névre hallgattak. Ezeket azonban nem a márciusban csatlakozó Honda, hanem az osztrák Magna Steyr közreműködésével alakították ki, és bár akkor a prezentáció arra utalt, hogy kellőképpen megfelelő állapotban vannak az autók, ezek tehát akár a következő napon meg is jelenhetnének, erről nyilván nincs szó. A Honda a maga részéről a General Motors közreműködésére is épít, amely az Ultium névre keresztelt platform és akkumulátor-technológia adataival segíthet, bár azt még nem tudjuk, hogy ezt felhasználnák-e a Sony mérnökeivel közösen kifejlesztendő autóban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások