Elektromos autót villantott a Cadillac

Elektromos autót villantott a Cadillac

2022. augusztus 26. 18:15, Péntek
Az új prototípus érdekes külsővel bukkant fel, az ár igencsak borsos lenne.

A Cadillac nem túl gyakran szerepel híreinkben, nemrég azonban arról írtunk, hogy Lyriq néven mutattak be egy új elektromos modellt. Most egy újabb példány van soron, amely azonban egyelőre meglehetősen vegyes visszhangot váltott ki az érdeklődőkből.

Az amerikai autógyártó saját hivatalos oldalán már korábban közzétett néhány felvételt a Celestiq névre keresztelt típusról, amely a tervek szerint 2 éven belül jelenne meg a piacon. A napokban ezt újabb fotók követték a sorban, ezeken már álcaszínben bukkan fel a jármű, amelynek külsejét, annak formáját viszont így is közelebbről szemügyre vehetjük. A jelek szerint a Lucid Motors Air elejére hasonlító dizájnt választottak a mérnökök, amelyhez összkerék-meghajtás, immár teljesen elektromos kivitel, valamint legalább 460 km-es hatótáv csatlakozik majd, ha minden jól megy.

Legalább ilyen fontos részlet a várható kereskedelmi ár, amely az eddig közzétett információk alapján nem lesz túl kedvező. Úgy tűnik, hogy a Celestiq 300 ezer dolláros áron jelenik majd meg a piacon, ezzel nyilván egy jóval szűkebb vásárlói réteget céloznának meg, bár a Cadillac eddig sem a kifejezetten vékony pénztárcával rendelkező amerikaiak (és külföldiek) márkája volt. A csomagban vadonatúj technológiák, így például a vezetést segítő rendszer (önvezető funkció) is helyet kapott, amelyet tavaly már szintén bemutattak, akkor pedig azt emelték ki, hogy a digitális platformmal a lehetséges szenáriók 95 százalékát lefedik.

A hivatalos megjelenés 2024-ben esedékes, addig azonban még sok minden változhat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások