Eltűnik az Office márkanév

Eltűnik az Office márkanév

2022. október 14. 12:45, Péntek
Három évtized után nyugdíjazzák a jól ismert nevet, egy-két kivétellel.

A Microsoft a napokban kerített sort az Ignite elnevezésű konferenciára, amelyen számos érdekes bejelentést tettek. A saját hardveres termékek ismertetése mellett szó esett az Office-családról is, amely a jelek szerint fokozatosan eltűnik, a felhasználók tulajdonképpen egyetlen hagyományos ajánlat mellett tarthatnak csak ki.

A redmondi cég egyértelműen a Microsoft 365 szerepét helyezi a középpontba, ezen már hosszú évek óta dolgoznak. Legutóbb ennek kapcsán arról írtunk, hogy máshogy fog kinézni a csomag, viszont most azt árulták el, hogy az elkövetkező hónapokban fokozatosan eltűnik majd a jól ismert Office-név, amely tulajdonképpen 1990 óta, az első programcsomag megjelenése óta velünk van. A hivatalos Microsoft 365 oldalon már jól látható helyen tüntetik fel, hogy az Office gyakorlatilag beolvad ez utóbbi platformba, bár ez alól lesznek még kivételek, hiszen a mostani lépés nem jelenti a Word, az Excel, vagy éppen az Outlook eltűnését, ezen szoftverek továbbra is rendelkezésünkre állnak majd, mégpedig az Office 2021 keretében, amely továbbra is megvásárolható lesz – jó eséllyel az utolsó ilyen ajánlatként.

Két évvel ezelőtt az akkor meglévő Office 365 olvadt be az újabb Microsoft 365-be, most pedig jönnek a soron következő lépések. Először a hivatalos Office.com oldal tűnik majd el, ez ugyanis már novemberben megvalósul, a Windows és a mobilos operációs rendszerek alatt futtatható Office-appok pedig januárban kerülnek sorra, ez utóbbiakat itt is a Microsoft 365 app váltja majd fel, amely természetesen továbbra is hozzáférést biztosít majd a megszokott programokhoz és szolgáltatásokhoz. Ahogy említettük, az Office 2021 továbbra is kapható lesz, emellett azonban az Office LTSC, vagyis a jóval hosszabb ideig támogatást biztosító változat is csatlakozik, de a meglévő Office 365 előfizetésekhez sem nyúlnak hozzá, egyelőre ezek is változatlanul megmaradnak az ügyfeleknél.

A jövőben tehát gyakorlatilag minden termék és szolgáltatás a Microsoft 365 név alatt lesz beszerezhető, a hagyományos Office-csomag valószínűleg szintén fokozatosan eltűnik majd a piacról.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások