A teljes kriptoágazat korrupt csaló?

A teljes kriptoágazat korrupt csaló?

2022. november 19. 18:46, Szombat
Az egész üzletág nagyon komoly kritikát kapott.

A kriptoágazat meghatározó cégének számító Binance bejelentette, hogy a jövőben Abu-Dzabiban is terjeszkedni fog, ugyanis megkapta az emírség illetékes pénzügyi szabályozó hatóságától az ehhez szükséges működési engedélyt. Mindezt jelenti, hogy a vállalat immár az Egyesült Arab Emírségekben is kínálhatja a különböző szolgáltatásait. "Az engedély megszerzése kritikus lépés a Binance Abu Dzabiban történő növekedése szempontjából és tükrözi a város progresszív hozzáállását a virtuális eszközökhöz" - jelentette ki Dominic Longman, a Binance vezető ügyvezető igazgatója.

Nouriel Roubini neves közgazdász a hír megjelenése után átfogó támadást indított az egész kriptoipar ellen. A szakember az Abu Dzabi Pénzügyi Hét egyik panelbeszélgetésén meglehetősen kritikusan nyilatkozott a kriptovalutákról és az azokhoz kapcsolódó platformokról és rendszerekről. Roubini kifejtette, hogy a jelenlegi ökoszisztéma teljesen korrupt, majd ezután a "kripto hét Cz-jééről" beszélt, amelyek szerinte a "rejtőzködők, a korruptak, a csalók, a bűnözők, a szélhámosok, a farsangi kikiáltók és végül a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao, ismertebb nevén CZ.".

Changpeng Zhao maga is részt vett a rendezvényen és ő is komoly kritikát kapott. "Nem tudom elhinni, hogy a CZ és a Binance engedélyt kapott az Egyesült Arab Emírségekben való működésre. A Binance-t betiltották az Egyesült Királyságban és az amerikai igazságügyi minisztérium pénzmosás miatt vizsgálódik ellene" - mondta a közgazdász. A szakember kritizálta a cég vezérigazgatóját és értetlenségét fejezte ki, hogy "itt van ezen a színpadon, és ebben az országban tartózkodik. A szabályozóknak alaposan át kell gondolniuk ezt az egészet. Ez egy két lábon járó időzített bomba." CZ 2020-ban pénzmosás miatt került összetűzésbe az amerikai szövetségi ügyészekkel. Válaszul közölte, hogy fokozni kívánja az együttműködést a szabályozó hatóságokkal, de párhuzamosan tárgyalásokat folytatott a dubaji és az abu-dzabi engedélyeztetésről.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások