Intel: egy tápcsatlakozó is elég

Intel: egy tápcsatlakozó is elég

2022. december 15. 11:05, Csütörtök
A cég a szerényebb fogyasztást és teljesítményt felvonultató grafikus kártyákra fókuszálna.

Az Intel házon belül kifejlesztett megoldásai kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy ezek egy szoftveres frissítés révén nagyot javultak, korábban viszont már arról is írtunk, hogy az AMD elkerülné az nVidia hibáját. A harmadik cég most szintén megnyilatkozott a témában, ők ugyanúgy megmaradnának a hagyományos csatlakozók alkalmazásánál.

A gyártó részéről a napokban Raja Koduri adott interjút egy indiai portálnak, amelyben többek között a fogyasztás és a teljesítmény témája is szóba került. Megtudjuk ebből, hogy házon belül inkább a középkategóriás megoldásokra koncentrálnának, amihez tökéletesen elég a 225 wattos fogyasztás, valamint az egyetlen tápcsatlakozó felhasználása. A teljes képhez hozzátartozik, hogy az első széria részeként piacra dobott Arc A700-sorozat tagjai már két csatlakozóval futottak be, Koduri azonban minden bizonnyal a jövőben megjelenő további szériákra gondolt, ezek tehát szintén elkerülnék a csúcskategóriát.

A fejlesztési nehézségek mellett a hatalmas fogyasztás, valamint az ebből következő gondok is megalapozhatták a fenti döntést. Az Intel nézete szerint jelenleg nincs is felső határ a csúcskártyáknál, ami inkább a marketing szempontjából lehet jó húzás, a mindennapokban azonban inkább zavaró tényező. A 450 watt körüli szintek, valamint a bonyolult és méretes megoldások alkalmazása nem csábító a felhasználók széles rétegei számára, emiatt pedig a 200-225 watt intervalluma tűnik megfelelő alternatívának, amely a Steam felmérései szerint amúgy is az arany középutat jelenti a vásárlók jelentős részének.

Az Arc A500 tehát jó eséllyel ebben a kategóriában vitézkedik majd, viszont az még nem világos, hogy a második generációt jelképező Battlemage-család milyen jellemzőkkel követi majd ezt a sorban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások