Szakszervezetbe tömörülnek a ZeniMax tesztelői

Szakszervezetbe tömörülnek a ZeniMax tesztelői

2023. január 10. 10:40, Kedd
A Microsoft égisze alá tartozó részleg munkatársai nem ütköztek a tulajdonos ellenállásába.

A redmondi cég játékokkal kapcsolatos törekvései igencsak komolynak tűnnek, nemrég azonban arról írtunk, hogy sokan egyszerűen megfúrnák az Activision felvásárlását. Korábban a ZeniMax Media egészét is megszerezték, amely a Bethesdát is magába foglalta, így az őket érintő friss lépés a Microsoftot is komolyan érinti.

A napokban a Communications Workers of America (CWA) jelentette be egy rövid bejegyzésben, hogy sikerült megállapodniuk a ZeniMax minőségbiztosítási tesztelőivel, így ez utóbbiak szintén szakszervezetbe tömörülnek, hogy jobban védjék saját érdekeiket. A szervezet kiemelte, hogy több nagy stúdióval és kiadóval ellentétben a Microsoft nem igyekezte megakadályozni ezen lépéseket, a vállalat már az első jelentéseknél megfogadta, hogy semleges álláspontot foglalnak majd el, ez pedig így is volt, így most a ZeniMax Workers United/CWA a fent említett minőségbiztosítási tesztelőkkel bővül.

Az említett testület a Microsoft égisze alá tartozó stúdiók közül elsőként jött létre, ez a szakszervezeti illetékesek szerint óriási lépést jelent előre, amely egyben a cég saját belső kohézióját is tovább erősítheti majd. Ahogy említettük, ezt élesen szembeállítják a riválisok lépéseivel, szerintük a redmondi illetékesek által követett út példaként szolgálhat az iparág egyéb szereplői számára, bár az is könnyen lehet, hogy mindezt tudatosan hajtották végre, hogy ezzel is jó pontokat szerezzenek az Activision felvásárlását ellenzők körében.

A játékosokra mindez nincs közvetlen hatással, ám fontos megjegyezni, hogy a ZeniMax Studios egyebek mellett a Bethesda Softworks munkájára épít, az ottani munkatársak pedig szintén kedvet kaphatnak egy hasonló lépéshez.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások