Mindenkinek új felhasználónevet kell választania Discordon

Mindenkinek új felhasználónevet kell választania Discordon

2023. május 4. 09:53, Csütörtök
A fórumszolgáltató a négy számjegyű utótagok bonyolultsága miatt átalakítja a rendszert.

A Discord eltörli a felhasználónevek után elhelyezett négy számot. A Discord blogján megjelent bejegyzés szerint ez a változás a legtöbb felhasználót arra kényszeríti, hogy megváltoztassa a felhasználónevét. A szolgáltató eddig arra használta ezt a négy számjegyes csatolást, hogy megkülönböztesse az azonos felhasználónévvel rendelkező személyeket a többiektől.

Most már a felhasználónévhez csatolt négy számjegyű megkülönböztető jelző csatolása helyett egy egyedi alfanumerikus felhasználónevet fognak használni, amely előtt a "@" szimbólum szerepel. Választani lehet egy nem egyedi megjelenett nevet is, amely tartalmazhat speciális karaktereket, szóközöket, emojikat és nem latin betűket, így a platform sokkal jobban hasonlít majd más mainstream közösségi hálózatokra, például a Twitterre és az Instagramra. Emellett eltávolodnak attól a játékplatformtól is, amiként indultak, hiszen ugyanilyen utótagot használ a Steam, a Battle.net és az Xbox is.


A Discord szerint "az elkövetkező hetekben" fokozatosan vezetik be a változást, és a platform értesítést küld majd mindenkinek. A vállalat időrendben halad előre, azaz minél régebb óta tag valaki annál hamarabb tud majd nevet változtatni. A korábbi felhasználónév és megkülönböztető név továbbra is működni fog álnévként, azaz a barátok nem vesztik el egymással a kapcsolatot.


Indoklásuk szerint bár eredetileg azzal a céllal indultak, hogy a felhasználók bármilyen felhasználónevet választhassanak, a négy számjegyű címkék végül "technikai adóssággá váltak", amit nem "kezeltek megfelelően", megjegyezve, hogy a felhasználónevek gyakran "túl bonyolultak vagy homályosak" ahhoz, hogy megjegyezzék és megosszák őket a barátaikkal. "Felismerjük, hogy ez egy nagy változás" - írja a Discord társalapítója, Stanislav Vishnevskiy a blogbejegyzésben. "Előfordulhatnak problémák ezzel a folyamattal, és nehéz lehet megválni attól a '#0001'-től, amely sokat jelentett neked az évek során. Mindent megteszünk azért, hogy a lehető legsimábban intézzük a dolgokat".

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások