Verekedni fog egymással Mark Zuckerberg és Elon Musk?

Verekedni fog egymással Mark Zuckerberg és Elon Musk?

2023. június 22. 11:04, Csütörtök
Elképesztő, hogy milyen szinten kommunikálnak egymással a világ leggazdagabb emberei. Ennyire unatkoznak?

Elon Musk nemrég azt tweetelte, hogy "készen állna egy ketrecharcra" Zuckerberggel, a Meta vezérigazgatója azzal vágott vissza, hogy egy képernyőfotót posztolt Musk tweetjéről, "küldj nekem helyszínt" felirattal. A Zuckerberg Instagram-fiókján közzétett poszt azt jelenti, hogy a labda most Musk térfelén pattog. "A történet önmagáért beszél" - nyilatkozta Iska Saric, a Meta szóvivője. A kép megjelenése után Musk két szóval reagált: "Vegas Octagon". Ezt követően tweetelt: "Van ez a nagyszerű mozdulatom, amit úgy hívok, hogy "A rozmár", amikor csak ráfekszem az ellenfelemre, és nem csinálok semmit".


A háttérsztori röviden annyi, hogy a Meta Twitter-konkurenst készít, melynek kitudódása után Musk a Twitteren alpári szóviccben kezdett gúnyolódni Zuckerberggel. A Meta múlt heti belső, minden munkatársat érintő értekezletén Chris Cox termékigazgató azt mondta az alkalmazottaknak, hogy a Twitter egy olyan változatát szeretnék létrehozni, amely "józanul működik". "Mindig is úgy gondoltam, hogy a Twittert egymilliárd embernek kellene használnia" - mondta Zuckerberg a Lex Fridmannak adott interjúban.Ami a technológiai milliárdos vezérigazgatók harcát illeti, a Musk kontra Zuckerberg valószínűleg nem lenne túl hosszú meccs. Musk már 51 éves, de 187 centi, és ugyan saját elmondása szerint gyerekkorában Dél-Afrikában "igazi kemény utcai verekedésekben" vett részt, de küzdősport tudásban Zuckerberg biztosan fölényben van. A 39 éves 171 centis Meta tulaj nagyon keményen sportol, kezdő szintű jiu-jitsu-bajnokságot is nyert. Állítása szerint nemrégiben 40 perc alatt teljesítette a kimerítő "Murph Challenge" edzést, mely 1 mérföld futásból, 100 húzódzkodásból, 200 felülésből és 300 guggolásból áll, majd még egy mérföld futás. Mindezt 10 kilós mellényben kell végrehajtani.


Egyrészt szánalmas, hogy komoly pénzek felett diszponáló cégvezetők, akiknek bőven lenne dolguk a saját területükön a hírverésből élő influencer boxolók szintjére süllyednek, másrészt ki ne szeretné látni, hogy a hatalmasok bevert orral kullognak el a meccs után? Reméljük Musk nem hátrál meg.


Frissítés (06.23.):

Dana White, a UFC elnöke felhívta mindkét techmogult, és közlése szerint halálosan komolyan gondolják a küzdelmet. Szerinte Zuckerberg és Musk meccsének nézettsége háromszor akkora lenne, mint amit Floyd Mayweather és Conor McGregor 2017-es meccsén tapasztaltak, amelyre csak az Egyesült Államokban becslések szerint 50 millióan voltak kíváncsiak. Kalkulációja szerint a meccs megtekintése 100 dollárba fog kerülni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások