A Pinterest törli a gyerekek követőit

A Pinterest törli a gyerekek követőit

2023. augusztus 22. 12:03, Kedd
A képmegosztó platform egy sor új biztonsági funkciót vezetett be, amelyek célja a szolgáltatását használó tizenévesek jobb védelme. Ezek olyan dolgokat tartalmaznak, mint a privát profilok, a követők feletti nagyobb kontroll és az üzenetek biztonsági ellenőrzése - összességében hasonlóak azokhoz, amelyeket más, a tizenévesek körében népszerű közösségi médiaplatformokon, például az Instagramon már léteznek.

A Pinteresten a 16 éves és idősebb felhasználók mostantól privát vagy nyilvános profil közül választhatnak. Ha a privát profil mellett döntenek, barátaik akkor is kapcsolatba léphetnek velük egy egyedi link elküldésével, amely lehetővé teszi számukra a kapcsolatfelvételt. A 16 év alatti felhasználók számára a privát profil az alapértelmezett, és ezek nem jelennek meg a keresésekben, illetve nem fedezhetők fel mások számára a platformon. Ez lemásolja az Instagramnál hozott döntést, amely szintén alapértelmezés szerint privátra állítja a 16 év alatti felhasználókat, de a tizenévesek dönthetnek úgy, hogy profiljukat nyilvánossá teszik.

Minden felhasználó - beleértve a 16 év alatti tiniket is - nagyobb kontrollt kap a követői felett. Lehetőségük lesz arra, hogy felülvizsgálják és eltávolítsák azokat az embereket, akiket nem szeretnének a követőik között látni. A 16 év alattiaknál minden követő eltávolításra kerül, ők kénytelenek lesznek üres lappal újraindulni és külön kiválasztani, hogy kivel akarnak együttműködni és kikben bíznak. Ez valószínűleg erős felháborodást fog kiváltani azokból a tizenévesekből, akik sokat dolgoztak követőik számának növelésén, mert most újra fel kell venniük az összes barátjukat.


A korlátozásban nagyban szerepet játszott az NBC News év eleji riportja, amely feltárta, hogy pedofilok hogyan használják a Pinterest szolgáltatását fiatal lányokat ábrázoló képek gyűjtésére. A 16 év alatti felhasználók közül sokan hazudtak a korukról, ezért volt felfedezhető a profiljuk. Ennek eredményeképpen a Pinterest új szülői felügyeletet és frissített korhatár-ellenőrzési irányelveket jelentett be, többek között a fiatalabb felhasználók jobb védelme érdekében.

Szintén emiatt vezetik be azt, hogy az üzenetküldés csak akkor lehetséges, ha a profil tulajdonosa engedélyt ad a kapcsolatfelvételre. A 16 év alattiak csak olyan követőktől kaphatnak majd üzeneteket, akik rákattintottak egy általuk közzétett linkre. Ez a link három napig vagy öt követőig él, attól függően, hogy melyik következik be előbb. A szülők számára a Pinterest már kínál egy olyan funkciót, amely jelszóval védi azt, hogy a tinédzser megváltoztathassa a fiókja beállításait. Mostantól a szülőknek lehetőségük lesz arra, hogy be- és kikapcsolják ezt a jelszó funkciót és frissíthetik gyerekük fiókjának védett beállításait. Az összes új funkció és változtatás ezen a héten lesz bevezetve.


A Pinterestet nagyon sok gyerek használja, ezért már nagyon értek ezek a változtatások. A befektetőkkel folytatott legutóbbi eredménybeszélgetésen a vállalat a rengeteg fiatal felhasználóját emelte ki. "A Z generáció a leggyorsabban növekvő demográfiai csoportunk és a legnagyobb mértékben járul hozzá az általános növekedéshez" - mondta Bill Ready, a Pinterest vezérigazgatója. "A Z generáció még mélyebben elköteleződik, mint a korábbi korosztályaink. Azt hiszem, ez egészen kivételes." Ready megjegyezte, hogy a fiatalok segítették a Pinterestet abban, hogy elérje céljait, miszerint a Pinterest legyen az első állomás olyan dolgok megtervezéséhez, mint az utazás vagy a vásárlás.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások