Az Apple egy iOS 17 hibát okol az iPhone 15 túlmelegedéséért

Az Apple egy iOS 17 hibát okol az iPhone 15 túlmelegedéséért

2023. október 3. 10:28, Kedd
A cég elismerte a hibát és szoftverfrissítéssel orvosolni fogja azt. Az Apple szerint a javítás nem befolyásolja a teljesítményt, és a titán keret nem volt hibás dizájndöntés.

Néhány vásárló arra panaszkodott, hogy normál használat során kellemetlenül felmelegszik a készülékük. Beszámolók szerint néha olyannyira felforrósodott, hogy tok nélkül kényelmetlen volt tartani őket. A cégóriás szerint ez nem váratlan, különösen az iPhone 15 Pro első indításakor, és hogy egy szoftverhiba rontott a helyzeten. "Azonosítottunk néhány olyan körülményt, amely miatt az iPhone a vártnál melegebben futhat" - közölte a vállalat. "A készülék beállítása vagy visszaállítása utáni első néhány napban a megnövekedett háttértevékenység miatt melegebbnek érezhetjük a készüléket. "Találtunk egy hibát is az iOS 17-ben, amely néhány felhasználót érint, és amelyet egy szoftverfrissítéssel fogunk orvosolni. Egy másik probléma a harmadik féltől származó alkalmazások néhány közelmúltbeli frissítésével kapcsolatos, amelyek a rendszer túlterhelését okozzák. Ezekkel az alkalmazásfejlesztőkkel együtt dolgozunk a javításokon, amelyek bevezetése folyamatban van" - ismerte el az Apple.

Két dologról az Apple kifejezetten azt mondja, hogy nem hibás: az A17 Pro chip és a telefon titániumkerete. Ez azért fontos, mert egyes tech szakértők eddig csak találgattak, hogy miért túlságosan meleg az iPhone 15 Pro. Ming-Chi Kuo, az Apple vezető elemzője úgy vélte, hogy a cég elszúrta a hővezető rendszer tervezését, mivel titánkeretet használt, amely ugyan könnyebb, de rontja a hővezetést. "Várható, hogy az Apple szoftverfrissítésekkel orvosolja ezt a problémát, de a javulás korlátozott lehet, hacsak az Apple nem csökkenti a processzor teljesítményét. Ha az Apple nem kezeli megfelelően ezt a problémát, az negatívan befolyásolhatja a szállítást az iPhone 15 Pro sorozat életciklusa során" - írta.

Mások, például Patrick Moorhead, a Moor Insights & Strategy elemzőcég vezérigazgatója azonban úgy vélte, hogy a probléma oka az lehet, hogy a TSMC kevésbé tökéletes munkát végzett az okostelefon 3 nanométeres chipjén. "Tartom magam a tézisemhez, miszerint a 3 nm-es TSMC rendszerlapka nem a specifikációnak megfelelően készült. Hány éve vannak ezek a problémát okozó alkalmazások az iOS-en?. Talán az új és óriási neurális processzoregység a hibás?" - írta az X-en.

Az Apple nemrég szintén egy kényszerű frissítést kellett kiadjon iPhone 12 készülékeire, mert a francia Nemzeti Frekvenciaügynökség figyelmeztette őket, hogy okostelefonjai több sugárzást bocsátanak ki, mint amennyit az előírások megengednek. Hőproblémák ide vagy oda, az Apple új telefonjaira akkora a kereslet, hogy nem tudják kielégíteni, a ma rendelt készülékeket csak hónap végén tudják kiszállítani. Az iPhone 15 Pro Max esetében még rosszabb a helyzet, a kívánt színtől és kapacitástól függ, de a legtöbb változatot november közepe előtt nem szállítják ki.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások