Hangfelvétellel is bizonyíthatják a zaklatást a Fortnite játékosok

Hangfelvétellel is bizonyíthatják a zaklatást a Fortnite játékosok

2023. november 18. 13:17, Szombat
Az Epic új eszközt vezetett be a Fortnite-ban tapasztalható toxikus viselkedés dokumentálására. A Fortnite játékosok mostantól hangfelvételeket is benyújthatnak bizonyítékként. A felvételek 5 perc után törlődnek.

A játék ezentúl folyamatosan rögzíti a beszélgetéseket 5 perces szegmensekben, és a játékosok hozzáférhetnek ezekhez, hogy bizonyítékként benyújthassák a moderátoroknak, amikor zaklatást vagy annak valamilyen formáját jelentik. A jelentések névtelenek. A 18 év alattiak számára ez a funkció automatikusan be lesz kapcsolva. A 18 év feletti Fortnite játékosoknak kicsit több beleszólásuk lesz abba, hogy hogyan alkalmazzák a hangjelentést. A játék fő beállításaiban lehetőségük lesz beállítani, hogy "Mindig be", ami minden csatornára vonatkozik majd, ahol éppen vannak, vagy "Ki, ha lehetséges", ami a barátokkal közös csatornákon kikapcsolja, amíg mindenki preferenciái megegyeznek. Természetesen a hangchat teljes kikapcsolása is választható, de ez nyilvánvalóan nem megoldás azoknak, akik kommunikálni akarnak a játékban.

Az adatvédelmi aggályok eloszlatása érdekében az Epic közölte, hogy a hangfájlokat nem tárolják sokáig, és csak helyben, a felhasználó eszközén tárolják, kivéve, ha azokat bizonyítékként benyújtják. Ezekben az esetekben pedig gyorsan kell cselekedni: ahogy egy új felvétel beérkezik, az előzőt törölni fogják. "Ez azt jelenti, hogy csak a közvetlen utolsó öt perc hanganyag jelenthető" - mondta az Epic. Normál körülmények között a hangklipek automatikusan törlődnek, bejelentés után pedig 14 napig, vagy az intézkedés időpontjáig tartja meg a vállalat. Ha a megvádolt játékos ezen időn belül fellebbez a döntés ellen, akkor az újabb 14 nappal meghosszabbítható. Az Epic szerint azonban csak addig tartják meg a fájlokat ameddig szükséges vagy ameddig a törvény megköveteli.

A lépés követi az Activision, a Microsoft, a Sony és más cégek hasonló intézkedéseit, amelyeket a közelmúltban tettek a káros online viselkedés visszaszorítására.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások