A Dyson AR alkalmazása megmutatja hol porszívóztunk már (és hogy hol nem)

A Dyson AR alkalmazása megmutatja hol porszívóztunk már (és hogy hol nem)

2024. április 10. 09:14, Szerda
Ha ezt egy hete jelentik be simán elment volna áprilisi tréfának. A Dyson azonban komolyan gondolja a kiterjesztett valóság porszívóval történt összekapcsolását. A telefonos alkalmazás júniusban érkezik - sajnos kissé megkésve a tavaszi nagytakarításhoz.

A CleanTrace nevű szoftver a Dyson Gen5detect termékhez lesz elérhető. A technológia a telefonokra lesz szabva, nem pedig az Apple Vision Pro vagy Meta Quest headsetre. Ugyan ez a fajta összekapcsolás valószínűleg szintén lehetséges lenne, de kérdéses, hogy hány ember akarna porszívózni egy számítógéppel a fején. Persze a program így is felesleges, de messze nem ez a legnevetségesebb dolog, amit a Dyson eddig kifejlesztett. Az alkalmazás nem bánt senkit, és tökéletesen passzol egy 380 ezer forintért megvehető ultraprémium porszívóhoz.


A vállalat szerint a funkciót saját robotporszívójuk térképfunkciója inspirálta. "Rájöttünk, hogy mindannyian tanulhatnánk egy-két dolgot a robotporszívóink módszeres takarítási megközelítéséből" - jegyzi meg Charlie Park, a Dyson mérnöki részlegének alelnöke. "A takarító emberekkel ellentétben a Dyson robotok tudják, hogy hol vannak a szobában, hol jártak és hová kell még eljutniuk". A demókon a rendszer egy lila (ez a Dyson márka színe) felületet hoz létre, amely megmutatja a porszívó által addig megtett utat. A cél az, hogy az egész helyiség ilyen színűvé legyen változtatva, amit az alkalmazás pontokkal jutalmaz.


"Kutatásaink azt mutatják, hogy a fogyasztók rendszeresen túlbecsülik a takarításra fordított időt" - írja a cég. "Az adatok azt mutatják, hogy a takarítási munkamenetek mintegy 80%-a kevesebb mint 10 percig tart, az emberek mégis azt állítják, hogy átlagosan 24 percig porszívóznak munkamenetenként". Ez a kijelentés végső soron arra fut ki, hogy a legtöbb ember utál porszívózni, mert utáljuk a házimunkát. Ezért hajlamosak vagyunk drámaian túlbecsülni azt az időt, amit naponta ezzel töltünk. És ha a CleanTrace meg tud spórolni egy kis időt, és hatékonyabbá tudja tenni a folyamatot, akkor az jó. Ha végül népszerűnek bizonyul a felhasználók körében, valószínűleg nincs messze egy porszívózáson alapuló játék sem.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások