Az esküdtszék a Rambus csalásáról dönt

Az esküdtszék a Rambus csalásáról dönt

2001. május 9. 02:04, Szerda
[Register] Robert E. Payne bíró a napokban eltörölte az Infineon Technologies trösztellenes vádait a Rambus ellen, de a társaság azon vádai, amelyek egy esetleges Rambus csalásra utalnak megalapozottak, így ezügyben a vizsgálat folytatódhat.

A tárgyalás várhatóan még a hét folyamán eljut az esküdtszék döntéséhez, bár az esküdtszék immár csak a Rambus ellen felhozott csalás vádjában kell, hogy döntést hozzon, mivel az összes többi vádat ejtette Payne bíró. A helyzet iróniája egyébként, hogy pont a memória-technológiákat fejlesztő Rambus Inc., amely beperelte az Infineon Technologiest állítólagos szabadalomsértésért az, amely most a vádlottak padján áll.

Payne bíró az elmúlt hét elején három kivételével ejtette a Rambus Infineon ellen irányuló, mintegy 57 vádpontját, mivel azok alaptalanok voltak. Nemsokkal később, a múlt hét pénteken Payne a fennmaradó három vádpontot is elejtette, így a Rambus egyetlen lehetősége immár a fellebbezés maradt az itélet ellen.

A Rambus azután perelte be az Infineont, miután az nem volt hajlandó jogdíjat fizetni eladott SDRAM és DDR-SDRAM moduljai után a társaságnak. Az Infineon véleménye az, és ezt a véleményét a német társaság a bíróságon sem titkolta, hogy a Rambus szándékosan, évekig félrevezette és becsapta a DRAM-ipart, hogy azután óriási, jogtalan licenszdíjakhoz jusson. Az Infineon csalási vádai a Rambus ellen a jelek szerint teljesen megalapozottak voltak, és ezért folytatódik a Rambus - Infineon per jelenleg már az előbbivel szemben.

Az Infineon elmondása szerint a Rambus tisztességtelenül, és mindenekelőtt törvénytelenül járt el, amikor évvekkel ezelőtt, a JEDEC elektronikai társaságokat tömörítő szervezetből való kilépése után titokban szabadalmaztatta a JEDEC köreiben szabadlicenszű technológiának fejlesztett különféle SDRAM-megoldásokat. A Rambus várt szabadalmainak bejelentésével, amíg a szabadon felhasználhatónak hitt technológia elterjedtsége világméreteket nem öltött, és ekkor irreálisan magas jogdíjakkal, valamint kártérítési követelésekkel állt a DRAM-ipar számos képviselője elé.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások