Lemez nélküli Xboxot jelentett be a Microsoft

Lemez nélküli Xboxot jelentett be a Microsoft

2024. június 10. 10:14, Hétfő
A Microsoft bejelentette az Xbox Series X fehér változatát, az új konzol nem tartalmaz majd lemezmeghajtót, és teljesen digitális lesz.

Az Xbox elnöke, Sarah Bond az Xbox Games Showcase során mutatta be az új fehér Xbox Series X-et, melynek belseje megegyezik az eddigi verziókéval, így a meglévő Xbox-játékok ugyanolyan teljesítményt nyújtanak rajta. Ez az új fehér modell még idén elérhető lesz 1 TB-os tárhellyel, 449,99 dolláros áron. A bevonata megegyezik az Xbox Series S-en, a Microsoft kisebb, 299 dolláros konzolján, az Xbox Series S-en található „robotfehérrel”.

Jön az eredeti Xbox Series X 2 TB-os „Galaxy Black” változata és egy 1 TB-os Xbox Series S is érkezik fehérben, 349,99 dolláros áron. Az új Galaxy Black különleges kiadású Xbox Series X lemezmeghajtóval együtt 599,99 dollárért kerül szintén még idén forgalomba. "Ez az új különleges kiadású Xbox Series X ugyanazt a sebességet, teljesítményt és funkciókat nyújtja, mint az Xbox Series X, de kétszer akkora tárolóval és egyedi dizájnnal” - írja Roanna Sones, az Xbox hardverekért felelős vezetője blogbejegyzésében.


A fehér Xbox Series X létezése megerősíteni látszik, hogy a Microsoft törölte vagy eltolta az Xbox Series X konzol felfrissített változatát, amely tavaly egy per során kikerült dokumentumokban jelent meg. A Brooklin kódnevű, be nem jelentett Xbox Series X frissítés a meglévő konzolnál hengeresebb kialakítással rendelkezett, és nem lett volna benne lemezmeghajtó sem. A Microsoft belső dokumentumokban „imádnivalóan digitálisnak” írta le ezt a konzolt, és állítólag új kontrollerrel és Xbox Wireless 2 csatlakozással szállították volna. A Microsoft az előzetes tervek szerint novemberre tervezte ezt a Brooklin konzolt, 499 dolláros áron.


Phil Spencer Xbox-vezér tavaly szeptemberben foglalkozott a frissített Xbox Series X dizájn körüli kiszivárogtatásokkal, utalva arra, hogy a tervek változhattak az Xbox hardverrel kapcsolatban. „Nehéz így megosztani a csapatunk munkáját, mert annyi minden változott, és annyi minden van, ami miatt izgatottak lehetünk most és a jövőben is” - mondta Spencer egy szeptemberi X-en közzétett bejegyzésében. „Meg fogjuk osztani a valódi terveket, amikor készen állunk”.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások