Bemutatta intelligens gyűrűjét a Samsung

Bemutatta intelligens gyűrűjét a Samsung

2024. július 10. 22:13, Szerda
A cég egészség- és fitneszeszközét Magyarországra még egy ideig nem hozzák be.

A Samsung bebizonyította, hogy még mindig tud meglepetésekkel szolgálni, amikor a januári Unpacked-et a Galaxy Ring felfedésével zárta. Bár az okosgyűrű koncepció nem teljesen új, a kategóriát eddig az Oura uralta. Most a vállalat további részleteket osztott meg a termékről, mellyel a Samsung gyakorlatilag megelőzte az Apple-t, a Google-t és társait egy olyan egészség- és fitneszeszközzel, amely szépen illeszkedik a többi egészségügyi törekvésébe. A gyűrű hozzáadása a viselhető portfólióhoz több okból is ígéretes. Először is, az Oura és társai már bizonyították, hogy a vásárlói érdeklődés magas, másodszor, az itteni funkciók inkább kiegészítik - nem pedig helyettesítik - mindazt, amit a Galaxy Watch-hoz hasonló eszközök már most is tudnak.

Tömege 2,3 és 3 gramm között van, természetesen vízálló, és titánborításának köszönhetően a felhasználók szinte bárhol és bármikor, gond nélkül hordhatják a gyűrűt. A gyűrűs kialakítás korlátozó, mert jóval kisebb méretű és kijelző nélküli. Emiatt ezek az eszközök általában passzív megközelítést alkalmaznak, a közleményben lévő "24/7 egészségmegfigyelés" eléggé igénybe veszi az akkumulátort, melynek üzemideje "akár hét nap". Az érték nem véletlen, pontosan ennyit bír az Oura gyűrűje is. Tartója egyben gyorstöltő is, amely LED-világítással jelzi a töltöttségi szintet.


Az adatok és információk a Samsung Health alkalmazásba kerülnek, így azok egy egységes felületen, előfizetés nélkül, zökkenőmentesen hozzáférhetők. A Galaxy Ring a legpasszívabb egészségkövetéssel kezdi: az alvással. A készülék különböző mérőszámok, köztük a mozgás, a pulzusszám és a légzésszám alapján kínál fel egy alvási "pontszámot". Nőknél menstruációs cikluskövetést is végez a viselő bőrhőmérséklete alapján alvás közben. A termék kis mérete miatt sokkal kevésbé zavaró alvótárs, mint egy nagyobb okosóra. Természetesen itt is van némi Galaxy AI behatás, amely az alvás, az aktivitás, az alvási pulzusszám, valamint az alvási pulzusszám-variabilitás mérőszámokat vonja össze, hogy megmutassa az energiaszintünket.

A felhasználók a Pulzusriasztás (Heart Rate Alert) segítségével tájékozódhatnak szívük egészségéről. A funkció azonnali értesítést küld a Samsung Health alkalmazáson keresztül, ha szokatlanul magas vagy alacsony pulzusszámot észlel. A Pulzusszámfigyelő (Live Heart Rate Check) olyan további információkat árul el a szívritmusról, mint a szívdobbanások száma percenként, a kezdési idő vagy az időtartam. Felismeri ha sétálunk vagy futunk, és hosszas tétlenség esetén figyelmeztet, hogy mozognunk kellene.

Titánfekete, titánezüst és titánarany színekben érkezik kilenc különböző méretben - műanyag méretválasztó készlet segít a megfelelő példány kiválasztásában. Magyarországon még nem lesz kapható, külföldön július 24-én kerül forgalomba.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások