Olcsóbb LCD monitor a KDS-től

Olcsóbb LCD monitor a KDS-től

2001. június 15. 00:26, Péntek
A TFT LCD monitorok sajnos csak nagyon nehezen terjednek el az asztali számítógépek esetében. Ezért leginkább a kijelzők magas ára a felelős. Már több cég is kifejlesztett olyan LCD monitorokat, amelyekhez 500 dollár alatti áron hozzá lehet jutni, de még így sem mondhatók olcsónak. Főleg akkor nem, ha összehasonlítjuk ezeket a hagyományos, mindennapokban használt CRT monitorokkal. Ráadásul az 500 dollár környékén megvásárolható LCD kijelzők minősége még sok esetben kívánni valót hagy maga után. Előfordul, hogy a karakterek nehezebben olvashatók, vagy éppen a grafikák minősége nem felel meg a mai elvárásoknak.

A KDS szakemberei megpróbáltak egy olyan monitort kifejleszteni, amely elsősorban a kedvezőbb árának köszönhetően válhat népszerűvé a felhasználók körében. A cég az új, Radius Rad-5 típusú kijelzőjét leginkább az otthoni felhasználók számára ajánlja, de a kisebb irodákban is helyet kaphat.

A KDS Radius Rad-5 képernyőjének átmérője 15 col. Kialakításának köszönhetően helytakarékosan helyezhető el. A monitor fejlesztésénél természetesen odafigyeltek a designra is. Mivel a cég nagyon igyekezett összehangolni a teljesítményt és a költséghatékony megoldásokat, ezért komolyabb különlegesség nincs is a jellemzők között. A kijelző felbontása 1028 x 768 pixeles, míg a képpontok távolsága 0,297 milliméter. A kontrasztarány 300:1, míg a fényerő 250 cd/négyzetméter. A Radius Rad-5 összesen 16,7 millió szín kezelésére képes. Sajnos a képlátószög nem túl nagy, hiszen iránytól függően 55 és 70 fok között van. A monitoron hagyományos analóg bemeneti csatlakozó kapott helyet.

A KDS Radius Rad-5 használata egyszerű. A képernyőn megjelenő menü segítségével az összes fontosabb, megjelenítéssel kapcsolatos paraméter beállítható. A kijelező fogyasztására nem lehet panasz. A nagyon kedvező 32 W-os maximális fogyasztás mellett készenléti üzemmódban 5 W-tal is beéri. Továbbá megfelel a TCO 99 előírásoknak is.

A KDS Radius Rad-5 LCD monitor ára 399 dollár (120 000 forint).

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások