A Tiny Computers elpártol az AMD-től

A Tiny Computers elpártol az AMD-től

2001. július 4. 07:30, Szerda
[Register] A Tiny Computers számítógépgyártó cég a közelmúltban szembefordult az iparág trendjével, és úgy döntött, a jövőben nem ad ki AMD processzorra épülő számítógépet. A cég a továbbiakban 100%-ig Intel-párti gyártó lesz.

A társaság a meglepő döntésre május végén szánta el magát, és a Tiny azóta el is adott minden AMD Athlon-alapú számítógépet. A Tiny Computers egyébként 2000. szeptemberében döntött úgy, hogy a jövőben AMD Athlon és Duron processzorokra épülő PC-ket is gyártani, illetve forgalmazni fog. Colin Greene, a Tiny Computers brit marketingigazgatója úgy nyilatkozott, a döntés oka az Intel igen erős processzor-ütemtervében rejlik. "Az Intel ütemterve igen erősen halad előre. A Pentium 4 processzor egy rendkívül erőteljes termék" - mondta Greene.

Nyitott marad a kérdés, hogy vajon Greene-nek mi lehet a problémája az AMD ütemtervével, vagyis a Tiny Computers miért nem akar a továbbiakban AMD Athlon-alapú rendszereket gyártani. "Meg tehetnénk, hogy mindkét processzorgyártó chipjeire építenénk számítógépeket" - mondta Greene. "Mindazonáltal mi egyszerűen úgy érezzük, számunkra kedvezőbb lehetőségeket rejt az az út, hogy csak Intel-alapú PC-ket adunk ki."

A chipóriás Intel minden bizonnyal nem volt felhőtlenül boldog, amikor 2000. szeptemberében a korábban csak Intel-alapú számítógépeket gyártó Tiny Computers elkezdett AMD Athlon és Duron alapokra épülő rendszereket gyártani. A dolgok jelenlegi állása szerint úgy tűnik, az Intelnek azóta sikerült egy elég meggyőző ajánlatot tennie a Tiny számára, amit a PC gyártó nem tudott visszautasítani.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások