Fedélzeti számítógéppel kiegészített kerékpár

Fedélzeti számítógéppel kiegészített kerékpár

2004. március 26. 15:12, Péntek
Eddig ugyan senkinek sem hiányzott a számítógép a biciklikről, azonban ennek a hagyománynak is vége kell, hogy szakadjon egyszer, mivel a Shimano kifejlesztette a számítógépvezérelt kétkerekűt.

A kerékpár mióta meghódította a világot, gyakorlatilag folyamatosan változott. A drótszamár az eltelt évszázadok alatt bebizonyította, hogy használható a városban éppúgy, mint a pusztában, aszfalton, de a mezőn is. A bicikli ugyan az egykori Vadnyugaton is elterjedt volt, és a mai napig népszerű közlekedési eszköz. A Shimano elismert vállalatnak számít a kerékpárok világában, mint bicikli- és tartozékspecialista. A cég több más európai gyártóval közösen egy olyan kerékpár készítését határozta el, melynek automatikus sebességváltója, lengéscsillapítója és világítása van. A kormányon lévő számítógép szenzorokon keresztül szabályozza az adott terepnek, illetve terepviszonyoknak és a sebességnek megfelelően a kerékpár meghajtását és a rugózást.Peter Kreuder, a Shimano Europa képviselője szerint a sportoló ügyfelek piaca már lefedettnek számít, ezért az új, Smover nevű bicikli új, jelentősen megnövelt vezetési komfortérzetének köszönhetően azokat az embereket célozza, akik újra fel szeretnék maguknak fedezni a kerékpárt, a kerékpározást.

A számítógépesített kétkerekűból Kreuder szavai szerint a jövőben akár státusz-szimbólum is vállhat, a Smover lehet majd ugyanis a világon első olyan kerékpár, amely képes kielégíteni az emberek igényeit, illetve alkalmazkodni hozzájuk. A "csodabicaj" már kapható, illetve megrendelhető számos kereskedőnél, az ára 1.300 és 2.600 euró között változik.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások