Újabb biztonsági hiányosságok a Valve-nél

Újabb biztonsági hiányosságok a Valve-nél

2004. augusztus 30. 20:53, Hétfő
Hamis fórumbejegyzések borzolják a kedélyeket a Valve Software háza táján. Sok felhasználó alig várja a Half-Life 2 megjelenését. Őket zavarhatta meg talán a legjobban a Gabe Newell neve alatt történt beirás a HL2Fallout.com nevű oldalon.

A beirás többek között azt tartalmazta, hogy: "we're going gold on Monday", vagyis, hogy hétfő lesz a nagy nap, amikor a Half-Life 2 megjelenik. Mint kiderült, valakinek sikerült megfejtenie Newell jelszavát és visszaélnie a HL2Fallout.com-os hozzáférésével. Még szerencse, hogy a weboldal üzemeltetői résen voltak és furcsának találták, hogy miért ír ilyesmit Gabe Newell pár nappal a néhány nappal ezelőtt bejelentett úgynevezett "preloading" után. A fórumozók ezek után epésen meg is jegyezték, hogy Gabe Newell valami komolyabb jelszót is kitalálhatott volna a "gaben" helyett.


Mindenesetre a Valve Software válasza sem váratott sokat magára. Mint Chris Bokitsch, a Valve képviseletében a közleményt idézve elmondta: "Számos különböző hamis "Half-Life 2 Gone Gold"-bejegyzés volt és jópár jelenleg is megtalálható a közösség fórumaiban. Ezeket a bejegyzéseket mindig Gabe néven tette meg vagy tették meg az ismeretlen felhasználók. Amennyiben a Half-Life 2 tényleg Gold lesz, vagyis aranylemezen is meg fog jelenni, arról egy sajtóközleményben mindenkit tájékoztatni fogunk. Ez a hír olvasható lesz többek között a Half-Life2.com weboldalon is."

Ez az eset nem az első olyan ügy, amely rávilágít a Valve Software biztonsági hiányosságaira. Mint ismeretes, egy hackernek sikerült 2003 őszén lemásolnia a játék forráskódját, ami később sok oldalról le is lehetett tölteni világszerte. Néhány fanatikus szerint ez az eset akkor kapóra jött a fejlesztőknek, mivel úgysem készültek volna el a tervezett 2003. év végi határidőre.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások