Az Apple bemutatta az iPod shuffle modellt

Az Apple bemutatta az iPod shuffle modellt

2005. január 12. 13:38, Szerda
Az Apple bemutatta legújabb digitális zenelejátszóját, az iPod termékcsalád keverő szolgáltatására épülő, és annak nevét viselő iPod shuffle modellt.

Minden idők legolcsóbb iPod modellje kétféle tárkapacitással készül: az 512 MByte memóriával rendelkező változat a sajtóközlemény szerint 120, míg az 1 GByte-os változat akár 240 dalt is képes tárolni. "Az iPod shuffle kisebb és könnyebb, mint egy csomag rágógumi, és az ára is igen kedvező" - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "A legtöbb hasonlóan apró digitális zenelejátszót pici képernyővel és bonyolult kezelőszervekkel adják, míg az iPod shuffle egyszerűen felkínálja kedvenc számainkat mindig megújuló kombinációkban."

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az iPod shuffle a korábbi modellek kedvelt véletlenszerű lejátszási módjára épül; a felhasználó iTunes zenei gyűjteményéből véletlenszerűen töltődik fel, majd a számokat is véletlenszerűen keverve tudja lejátszani. Persze ha kedvenc lemezünket a dalok eredeti sorrendjében, elejétől a végéig szeretnénk hallani, egy kapcsoló segítségével erre is van mód.

A szerkezet közvetlenül a Mac vagy PC szabad USB portjára csatlakoztatható, és az 512 MByte vagy 1 GByte tárkapacitás terhére természetesen használható adatok hordozására is számítógépek között. Használatához PC (legalább Windows 2000 SP2 vagy XP Home illetve Professional SP4) vagy Mac számítógép (OS X 10.2.8, 10.3.4, vagy újabb operációs rendszerrel) szükséges.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az iPod shuffle, a termékcsalád legújabb tagja a Mac és PC számítógépekkel is használható iPod, iPod mini, iPod U2 Special Edition és az akár 60 GByte-os iPod photo modellek kínálta választékot egészíti ki. Az eredeti termék bemutatása óta máig több, mint 10 millió készüléket értékesítettek világszerte, mely egyértelműen jelzi a zenelejátszó piacvezető szerepét. Kialakult a különböző kiegészítők virágzó piaca is és természetesen az új shuffle is számtalan tartozékkal használható. Az Apple hazai képviseletének közlése szerint az iPod shuffle hamarosan megrendelhető lesz a magyarországi viszonteladóknál is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások