Parkolás mobiltelefonnal

Parkolás mobiltelefonnal

2005. október 23. 19:47, Vasárnap
A Centrum Parkoló Kft. októbertől teljes üzemben működteti a mobil parkolást Budapesten, az általa üzemeltetett zónákban.

Szűcs Ákos, a Centrum Parkoló Kft. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: mindhárom mobilszolgáltató cég hálózatából lehetséges a parkolási díjfizetés SMS-sel, feltöltős és előfizetéses telefonról egyaránt. A mobil parkolási rendszer a beérkezett SMS alapján indítja, illetve zárja le a parkolást. Előnye hogy a telefon segítségével bárhonnan indítható vagy meghosszabbítható a parkolás, illetve bármikor leállítható. A készpénzes és a kártyás parkolási módtól eltérően így határozatlan időtartamra is lehet parkolást kezdeményezni.

A parkolás összege a mobil parkolásnál is ugyanannyi, mint az automatából vett jegy esetében, csak az SMS díja jelent többletköltséget a felhasználónak. A mobil parkolás igénybevételéhez személyesen kell szerződést kötni a Centrum Parkoló Kft. erre kijelölt ügyfélszolgálati irodáiban. A fizetéshez kapcsolódó folyószámlát banki átutalással lehet feltölteni, illetve a T-Mobil előfizetői SMS-ben is feltölthetik.

Szerződéskötéskor a megadott rendszámhoz hozzárendelnek egy egyedi azonosítójú matricát, amelyet az autó szélvédőjére kell belülről felragasztani. Egy szerződésben több telefonszámot és rendszámot is meg lehet adni, akár egymáshoz rendelve, akár feltétel nélkül. Az utóbbi esetben a megadott telefonszámok bármelyikéről indítható parkolás a megadott valamennyi járműre.

A Centrum Parkoló Kft. Budán az I., II., XI. és a XII. kerületben, Pesten pedig a VI., VII. és a VIII. kerület mellékutcáiban üzemeltet parkolási zónákat - tájékoztatott a vezérigazgató.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások