Érintőképernyők virtuális gombokkal a Volkswagenekben

Érintőképernyők virtuális gombokkal a Volkswagenekben

2005. december 26. 18:16, Hétfő
Megállapodott egymással a német autógyártó konszern és az Immersion amerikai vállalat. Az egyezmény értelmében a Volkswagen felhasználhatja legújabb modelljeiben a cég TouchSense technológiáját.

A TouchSense lényege, hogy a hagyományos érintőképernyőkhöz képest ezek a kijelzők virtuális gombokat is tartalmaznak, így a vezetőkben azt az érzetet keltik, mintha valódi gombokat nyomogatnának. Ezáltal az autósoknak gyakorlatilag fel sem tűnik, hogy "csupán" egy különleges funkcióval kiegészített érintőképernyőt használnak. A TouchSense előnye, hogy így elvileg egyetlen képernyőn rengeteg információ, valamint nyomógombok egyaránt megjeleníthetők - attól függően, hogy mikor, mire (sima kijelzőre vagy menükkel, gombokkal ellátott képernyőre) van-e szükség.

Az Immersion szerint a technológia legnagyobb előnye, hogy az autósok figyelmét - pont az újfajta képernyők természetessége miatt - nem vonja el semmi magától a vezetéstől. A TouchSense érintőképernyők egyediek abban a tekintetben is, hogy attól függően vibrálnak, hogy hol, melyik részükön (alul, felül, középen, bal vagy jobb oldalon stb.) érintette meg őket a felhasználó. A vibrálás beállítható időtartam, erősség, frekvencia és más szempontok szerint is, így a gombot megnyomó pontosan tudja, hogy ő most a jó gombot nyomta-e meg vagy sem.

Az Immersion szerint a technológia elsősorban a közlekedésben, a szórakoztató elektronikai készülékek, a klímaberendezések és a navigációs rendszerek kezelésében jelenthet majd nagy segítséget az embereknek. A TouchSense érintőképernyők működtetéséhez természetesen nem kell elektronikai szakembernek lenni, egy átlagember is könnyedén elboldogul velük.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások