11,2 milliárd dolláros kártérítésre ítéltek egy spamküldőt

11,2 milliárd dolláros kártérítésre ítéltek egy spamküldőt

2006. január 7. 09:52, Szombat
Még soha nem szabtak ki ekkora büntetést egy kéretlen elektronikus leveleket küldő személyre vagy cégre. A pernyertes internetszolgáltató azonban azzal számol, hogy nem kapja majd meg a pénzt.

A CIS Internet Services nevű internetszolgáltató székhelye az Iowa szövetségi állambeli Clinton városában van. A cég beperelt egy spamert és azt kérte a bíróságtól, hogy hatalmas, 11,2 milliárd dolláros kártérítés megfizetésére kötelezze a férfit. Mindenki legnagyobb megdöbbenésére az ügyben ítéletet hozó bírói testület helybenhagyta a kért összeget és ítéletében kimondta: a spamtevékenységben bűnösnek talált James McCalla-nak 11,2 milliárd dolláros kártérítést kell fizetnie.

McCalla a CIS címeit használta fel a kéretlen e-mailek küldésekor, ennek köszönhető, hogy az általa elküldött 280 millió kéretlen elektronikus reklámlevél végül az internetszolgáltatónál kötött ki. A férfit ezenkívül - mellékbüntetésként - arra ítélték, hogy három évig nem használhatja az internetet. A CIS képviselői elmondták, hogy tudják, hogy a kárt McCalla nem fogja megtéríteni, de örülnek, hogy legalább az erkölcsi győzelem az övék.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások