Új játéka miatt bírálják az Atarit

Új játéka miatt bírálják az Atarit

2006. január 15. 09:58, Vasárnap
Nagyon sokszor érte bírálat a számítógépes és videójáték-fejlesztő cégeket, hogy a napjainkban megjelenő programok túl véresek, brutálisak, rossz példával szolgálnak a fiataloknak. Ezen a helyzeten próbált meg változtatni az Atari egy újfajta játékkal, ami miatt azonban ismét a kritikák kereszttüzébe került a cég.

A Getting Up: Contents Under Pressure névre hallgató programban a főhős nem egy zsoldos katona, egy bérgyilkos, egy kommandós, vagy egy pilóta, hanem egy graffitiművész, aki a különleges képességeit használja fel arra, hogy műveivel megbuktasson egy diktátort.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Elméletileg a megvalósítás és a háttértörténet miatt a játék afféle pedagógiai célú szoftverként is felfogható lenne, amennyiben nem tiltakozna ellene egy újabb szervezet. Ezúttal a nagy-britanniai Anti-Graffiti Association (AGA) emelte fel a szavát. Derek McGovern, a brit szövetség elnöke azért szólalt fel a program ellen, mert annak megjelenése után a legrosszabbra számít. Szerinte felháborító és példátlan az, hogy egy olyan neves játékfejlesztő cég, mint az Atari, az elítélendő vandalizmust, vagyis a graffitikészítést egy számítógépes játékkal népszerűsítse.

Az Atari eddig hivatalosan nem akart reagálni McGovern szavaira. Mindenesetre elgondolkoztató, hogy amikor egy véres játék megjelenik, akkor azonnal a támadások kereszttüzébe kerül és hasonló sors jutott egy új, erőszakot és vért nem tartalmazó alkotásnak is.

A Getting Up: Contents Under Pressure a tervek szerint februárban jelenik PC-re, PlayStation 2-re és Xboxra. Árat a kiadó egyelőre még nem közölt.

Hivatalos oldal

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban