Lesz és nem lesz tévé üzembetartási díj

Lesz és nem lesz tévé üzembetartási díj

2006. december 5. 15:21, Kedd
Jövő áprilistól lesz fizetendő ismét a tévé üzembentartási díj, de a magánszemélyeknek annak egészét, míg a szállodáknak 40 százalékát átvállalja a költségvetés - derül ki két módosító indítvány összeolvasásából.

A parlament a jövő évi költségvetés módosító javaslatait tárgyalva előbb megszavazta azt, hogy a televíziók üzemeltetési díját 2007 áprilisától kelljen fizetni. (A törvény indoklásában az szerepel, hogy a díj 967 forint marad jövőre is, a kormány nem kívánja megemelni.) Az áprilisi határidő indoka az, hogy az APEH addigra készül fel a beszedésre.

A szavazás végén Göndör István (MSZP) kérte, hogy szavazzon a parlament a sport- és turisztikai bizottság ide vonatkozó javaslatáról. Ezt is elfogadták. Ennek lényege, hogy a magánszemélyek díját jövőre teljesen, míg a szállodákban és más vendéglátóipari létesítményekben üzemeltett készülékekét 40 százalékban átvállalja a költségvetés. (A szállodák a normál díj háromszorosát fizetik.)

A 40 százalékos kedvezmény úgy jött ki, hogy a szállodák kihasználtsága 60 százalékos, így csak a vendégek által valóban használt tévék után kell díjat fizetni.

Listázás a fórumban