A DT elutasítja a Magyar Telekom eladása körüli spekulációkat

A DT elutasítja a Magyar Telekom eladása körüli spekulációkat

2007. április 6. 15:18, Péntek
A Deutsche Telekom (DT) szóvivője elutasította a híresztelést, hogy a DT meg akar válni a többségi tulajdonában lévő Magyar Telekomtól, hogy részesedést szerezzen a legnagyobb orosz mobilszolgáltatóban.

"A DT nem kommentál piaci híreszteléseket" - mondta pénteken telefonon az MTI-nek Mark Nierwetberg, a társaság szóvivője. Hozzátette: René Obermann, a DT első számú vezetője március elsején ismertette a DT-érdekeltségek listáját, amelyeket a társaság el kíván adni. A listán szerepeltek spanyol, francia és amerikai érdekeltségek, "kelet-európai azonban nem, egyetlen egy sem" - hangsúlyozta a szóvivő.

"Nem folynak tárgyalások magyarországi érdekeltségek eladásáról" - mondta egy vállalati forrás az MTI-nek. Az orosz Sistema csoport ismét megkörnyékezte a Deutsche Telekomot - írta a német távközlési vállalattól származó információkra hivatkozva a múlt héten a Financial Times Deutschland. A lap szerint a szerteágazó tevékenységet végző orosz vállalat a vezető orosz mobilszolgáltatóban, a Mobile TeleSystemsben (MTS) lévő részesedését ajánlja a Deutsche Telekomhoz tartozó Magyar Telekomért cserébe.

A lap azonban hozzáfűzi, hogy az ajánlat nem kecsegtet sikerrel: ágazati elemzők úgy vélték, hogy a német vállalat vezetése meglehetősen szkeptikus az ajánlattal kapcsolatban. Ráadásul a Magyar Telekom eladása egy orosz csoportnak "feltehetően a magyar kormány elkeseredett ellenállását váltaná ki" - írta a lap.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások