Spielberg csapott le Peter Jackson új filmjére

Spielberg csapott le Peter Jackson új filmjére

2007. május 7. 20:20, Hétfő
A Gyűrűk Ura lezárása után sokáig ment a találgatás, hogy mit vállal be legközelebb Peter Jackson, de most már vége a tipp-párbajnak.

Eleinte a Hobbitot (a Babót, ahogy itthon ismerik), a Gyűrűk ura történetének az előzményét kötötték Jackson nevéhez, majd elég sokáig úgy volt, hogy a Halo című népszerű X-Boxos játék filmadaptációját fogja rendezni, de a szakállas új-zélandi hosszas csatározások után átadta a rendezői széket Neill Blomkampnak, így csak a cége fog résztvenni az adaptációban. Legvégül pedig április elseji hírként a Pindúr pandúrok (Powerpuff Girls) élőszereplős feldolgozása került a neve mellé.

De egyik tipp sem vált be, hiszen Peter Jackson legújabb filmjének, a The Lovely Bones-nak a forgatása már októberben elkezdődik Pennsylvaniában (és természetesen) Új-Zélandon, a premier pedig 2008 negyedik negyedévében várható.

Eleddig még nem akadt forgalmazója a filmnek, de hatalmas, hollywoodi szinten is szokatlan licit eredményeképpen végülis Steven Spielberg stúdiója, a Dreamworks nyerte el a forgalmazási jogokat csekély 65 millió dollár fejében.

A The Lovely Bones-t egy 2002-es könyvbeststeller nyomán készült forgatókönyv alapján filmesíti meg Jackson. Alice Sebold regénye egy 14 éves lányról szól, akit megerőszakolnak és meggyikolnak és a túlvilágról vigyázza családját és követi gyilkosát.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások