Csipogóval vadásznak a kalózokra

Csipogóval vadásznak a kalózokra

2007. június 1. 23:34, Péntek
Amerikában új módszerrel próbálnak gátat vetni a kalózmásolatok terjedésének. Pár moziban ugyanis egy csipogót adnak egyes nézőnek, akik így tudják jelezni, ha valami idegesítő vagy törvénytelen történik a termekben.

Hollywood új lendülettel indul harcba a mozikban kamerákkal filmjeiket felvevő, majd azokat a neten terjesztő kalózok ellen. A Regal mozilánc termeiben ugyanis nemrégiben bevezettek egy csipogó-rendszert, mellyel a nézők minden kellemetlenséget azonnal jelezhetnek az alkalmazottaknak.

Így a kamerázó nézőket is, akik - állítólag - oly sok film bukásáért is felelősek. De jelezhetik a mobilozó és hangoskodó nézőket, illetve azt is, ha vetítés közben valami probléma akad a filmmel. Az új rendszernek egyébként nem mindenki örül.

Nem mindenki kap ugyanis csipogót, hanem csak bizonyos kiválasztottak. Közülük azonban sokan gondolják azt, hogy ők a filmet szeretnék nézni, nem pedig a többi nézőt. Ám a módszer mégis hatásos, hiszen a Karib-tenger kalózai: A világ végén bemutatója után több neves kalózt is elfogtak a módszernek köszönhetően.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások