120 GB-os Zune-nal próbálkozik a Microsoft

120 GB-os Zune-nal próbálkozik a Microsoft

2008. szeptember 2. 10:02, Kedd
A szoftvercég nem hajlandó feladni a versenyt és beletörődni az Apple iTunes/iPod kettős behozhatatlannak tűnő előnyébe. Éppen ezért újabb változatokat dob piacra, nagyobb háttértárolókkal.

A lejátszókkal kapcsolatos legfrissebb híreket a zunited.net oldal tette közzé, saját forrásra és képekre hivatkozva. Ebből kiderül, hogy egészen pontosan két újabb példány jelenik meg a közeljövőben, az egyik flash tárolóval, a másik pedig hagyományos merevlemezzel. A kapacitás növelésével a Microsoft nyilván a család népszerűségét igyekszik növelni, ami eddig nem sok eredménnyel járt.

A kissé elmosódott képeken szereplő új példányok egy 16, illetve 120 GB-os háttértárolót kapnak, a technológiától függően - a nagyobb változat nyilván a merevlemezt takarja. A beszámoló szerint mindkét készülék 2.5-ös firmware verzióval érkezik, a forrás hitelességére viszont az oldal nem tud 100 százalékos garanciát vállalni. Kevés esélyt látnak azonban arra, hogy mindez csupán egy jó hamisítvány lenne, valószínűleg inkább arról van szó, hogy a szoftvercég ily módon (is) igyekszik felkelteni a vásárlók érdeklődését.


A fekete borításban szereplő lejátszók általában pozitív visszhangot váltanak ki a felhasználókból, arról azonban egyelőre nincs hír, hogy ezek a változatok mikor és milyen áron jelennének meg. Az valószínűnek tűnik, hogy a megjelenés - legalábbis az első körben - Észak-Amerikára korlátozódik, így Európa továbbra is Zune-hiányban szenved majd. Kérdés továbbá, hogy ezek a megoldások milyen eséllyel veszik majd fel a versenyt az iPod családdal, amelynél az Apple a pletykák szerint újabb árcsökkentésre készül - tekintettel a választékra és a platform elsöprő népszerűségére, ez újabb nagy csapást jelenthet a riválisok számára.

Utoljára májusban jelentek meg hírek fontos változtatásokról - ezek között akkor a 2.5-ös firmware és a videólejátszás szerepelt kiemelt helyen. Hamarosan meglátjuk, hogy Redmond hogyan is képzeli az újítást.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások