Sony - érkezőben a PS3 Slim?

Sony - érkezőben a PS3 Slim?

2009. augusztus 8. 12:11, Szombat
Ismét felerősödtek a pletykák egy újabb PS3-változat esetleges megjelenéséről, miközben a cég Japánban a kisebb változatot fokozatosan kivonja a piacról.

Ezúttal egy belga lap számolt be a hírről, miszerint még a hónap vége előtt új PS3 konzol érkezésének örülhetnek majd a rajongók. Egészen pontosan a PS3 Slim névre keresztelt vékonyabb változatról van szó, amelynek debütálásáról már hónapokkal korábban napvilágot láttak egyes pletykák, ezek azonban nem váltak valóra.

A lap értesülése szerint a Sony a Köln városában esedékes Gamescon rendezvényen jelentené be az új változat érkezését, ami több okból is furcsa a külső megfigyelők számára. Egyrészt a japán óriás számára mindenképpen érdekes megoldásnak bizonyulna, ha az E3 helyett egy helyi jelentőségű kiállításon mutatná be legújabb készülékét, másrészt pedig a hardveres specifikációról továbbra sem tudni semmit, miközben a pontos megjelenési időpontot is megjelölték a jól értesültek. Ez augusztus 18. lenne, a készülék pedig egészen pontosan 299 eurót kóstálna, amely 300 dolláros kereskedelmi árat sejtet a tengerentúlon.

Amennyiben ez valóra válik, a Sony valóban csökkenteni fogja a konzol árát, a kérdés csak az, hogy ezzel egy időben milyen változtatásokat hajtanak majd végre a hardveres oldalon. Továbbra is kérdés ugyanis, hogy az állítólagos új változat nagyobb merevlemezt hordoz-e majd magában, illetve hogy nélkülözni fog-e bizonyos összetevőket, mint például a beépített kártyaolvasót, avagy a Wi-Fi kapcsolatot lehetővé tévő kártyát. Két hét múlva kiderül, addig marad a pletyka.

A Sony eközben Japánban már elszánta magát a változtatásra, igaz ez egyelőre csak annyit takar, hogy a kisebb, 80 GB-os merevlemezzel szállított változatot fokozatosan visszavonják, kivonják a boltokból, ehelyett pedig a 160 GB-os háttértárolót kapott példányokat részesítik előnyben.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások