Online tárhellyel egészül ki a Google Docs

Online tárhellyel egészül ki a Google Docs

2010. január 14. 11:26, Csütörtök
A webes nagyvállalat egy virtuális tárhellyel bővíti ki online irodai szolgáltatását.

A Vijay Bangaru, a Google Docs termékmenedzsere által a vállalat hivatalos blogjában bejelentett változtatásnak köszönhetően a jövőben a felhasználók bármikor megoszthatják majd az ismerőseikkel, a családtagjaikkal vagy akár a munkahelyi kollégáikkal is saját dokumentumaikat. Eddig a Google Docsban csak olyan formátumban lehetett tárolni az adatokat, amiket a Google alkalmazásai meg tudtak nyitni. A jövőben ez a korlátozás megszűnik és gyakorlatilag bármilyen típusú vagy formátumú fájl megosztható lesz a szolgáltatás segítségével.

A cég az új funkciót a következő hetekben minden felhasználó számára elérhetővé teszi. Minden a Google Docsot használó internetező egy gigabájt tárhelyet kap. az egyetlen korlátozás, hogy egy-egy fájl legfeljebb 250 megabájt méretű lehet. A cég célja a fejlesztéssel az, hogy az emberek ne e-mailekben küldözgessék egymásnak a dokumentumaikat, hanem egyszerűen töltsék fel vagy hagyják a Google Docsban, így azokhoz a kollégáik vagy a barátaik is bármikor hozzáférhetnek. A megosztott mappáknak köszönhetően a fájlkezelés egyszerűen megoldható és így könnyedén szabályozható, hogy ki, melyik fájlt érhesse el.

Szintén újdonság, hogy a szolgáltatás fizetős változata, a Google Apps Premier Edition tagjai a jövőben a Google Documents List Data API-t is alkalmazhatják az adataik feltöltésére. Az egyes fájlokat akár több csomagban is feltölthetik. Ezenkívül a vállalat biztosítani akarja, hogy a Google Docsban, illetve a saját PC-n tárolt adatok szinkronizációja is zökkenőmentesen megvalósulhasson. A Google Apps Premier Edition előfizetői a jövő hónaptól nem egy gigabájt tárhellyel gazdálkodhatnak, hanem 3 eurós egységáron annyi gigabájttal növelhetik a tárhelyüket, amennyire szükségük van. Az új funkció segítségével akár a nagy méretű képek vagy ZIP-fájlok is kényelmesen eltárolhatók lesznek online.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások