Internetre került a Rolling Stone magazin archívuma

Internetre került a Rolling Stone magazin archívuma

2010. április 20. 11:56, Kedd
Internetre került a Rolling Stone zenei magazin teljes, 43 évet felölelő kiadása, amely az átalakított online megjelenéssel együtt havidíjas szolgáltatásként érhető el.

A Szeretet nyarára (Summer of Love) és az 1969-es woodstocki fesztiválra már nem emlékező fiatalok az online archívummal élhetik át ezt a meghatározó korszakot. "Az olvasók a kezdetektől, azaz az 1967 novemberében San Franciscóban kiadott első lapszámtól kezdve belemerülhetnek minden lapszámba" - mondta Will Dana főszerkesztő. Az online kiadás és az archívum teljes hozzáférése havi 3,95 dollárba (775 forintba), éves előfizetés esetén 2,5 dollárba (490 forintba) kerül.

Az olvasók a lapok teljes kiadását, a borítótól kezdve a rocktörténelem legnagyobb legendáival, mások mellett John Lennonnal, Lil Wayne-nel, Bob Dylannel és Kurt Cobainnel készült legemlékezetesebb beszélgetéseket is felidézhetik - hangsúlyozta Dana. Rolling Stone-t kezdetben a korabeli hippi ellenkultúra szócsövének tartották. A magazin igyekezett elhatárolódni az underground sajtótól, tiszteletben tartotta az újságírás kialakult szabályait, és távol tartotta magát a politikai radikalizmustól.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások