Itthon is jön az Android Market

Itthon is jön az Android Market

2010. szeptember 28. 23:39, Kedd
Magyarország általában nem szerepel előkelő helyen, ami az online szoftverboltok területét illeti, a Google azonban rászánta magát az első komolyabb bővítésre, így a mobil alkalmazások itthon is elérhetők lesznek.

A hírről az úgynevezett App Store-ok piacára koncentráló Distimo számolt be, amely még újoncnak számít a területen. Eszerint 13 újabb ország csatlakozott azokhoz, amelyekben eddig is elérhetők voltak az Android mobil operációs rendszerre készülő fizetős fejlesztések, a keresőcég pedig hamarosan mind a 48 országban elérhetővé teszi majd azokat - valamilyen formában.

A fizetős alkalmazások eddig Ausztriában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Hollandiában, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, és természetesen az Egyesült Államokban voltak hozzáférhetők. A mostani bővítés révén Argentína, Belgium, Brazília, Finnország, Hong Kong, Izrael, Mexikó, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szingapúr, illetve Dél-Afrika került fel a listára, és szó esett arról is, hogy hamarosan Indiával, Magyarországgal, valamint további államokkal bővül majd a kör. A teljes, 48-as lista azon országokat tünteti fel, amelyekben lehetőségünk van az elkészült fizetős alkalmazások feltöltésére, ám hamarosan a vásárlás és a letöltés is lehetséges lesz ezen országok mindegyikében.

Az elérhetőség korlátozott mivolta gyakorta vált ki kritikát a platformmal kapcsolatban, annak ellenére, hogy a Distimo e hónap elején közölt felmérése szerint az ingyenes megoldások 60 százalékban vannak jelen itt. Ezzel az Android messze lemarad az iPhone App Store mögött, ahol mindössze 29 százalék jut az ingyenes szoftvereknek, ám a bővítés eredményeként a jelenlegi arány jelentős mértékben változhat. Erre komolyan számítani lehet, hiszen a mobil internet egynegyede az Androidé, így a platformnak komoly esélyei vannak a további terjeszkedésre és a vásárlói kör bővítésére.

Elsősorban persze azon nagyok csatlakozása örömteli a külső fejlesztők részére, mint Brazília és India, hiszen így alkalmazásaik jóval nagyobb tábor számára lesznek elérhetők, ez pedig felgyorsíthatja az Android térhódítását.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások