Töröltetnék a haláltáborok múzeumának .pl kiterjesztését

Töröltetnék a haláltáborok múzeumának .pl kiterjesztését

2011. február 1. 23:43, Kedd
Bogdan Zdrojewski lengyel kulturális miniszter felkérte az ország területén található egykori náci koncentrációs és megsemmisítő táborok múzeumait, hogy töröljék a .pl (Poland, azaz Lengyelország) kiterjesztést internetes címeikből.

Zdrojewski az ellen kíván küzdeni, hogy a világ számos sajtóorgánumában e táborokat "lengyel táborokként" említik. A miniszter a PAP lengyel hírügynökség által idézett nyilatkozatában más megoldást, például a ".eu" (Európai Unió) kiterjesztést javasolta a múzeumok internetes címének. Zdrojewski konkrétan a felügyelete alá tartozó három múzeumot - az egykori auschwitz-birkenaui (Oswiecim-Brzezinka), a stutthofi (Sztutowo) és a majdaneki tábor múzeumát - kereste meg a kéréssel.

Lengyelország évek óta hevesen tiltakozik külföldi sajtóorgánumoknál az ellen, hogy "lengyel megsemmisítő táborokként" aposztrofálják ezeket a létesítményeket. A megjelölés Varsó érvelése szerint félreérthető lehet, úgy hangozhat, mintha Lengyelországot felelősség terhelné ezekért a táborokért, jóllehet a lengyelek maguk is a nácizmus áldozatai voltak.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások