Lassan terjed az Android 4.0, elkelhet a RIM

Lassan terjed az Android 4.0, elkelhet a RIM

2012. április 3. 19:25, Kedd
A Google mobil operációs rendszerének legújabb verziója egyelőre a készülékek törpe minoritásán található meg, ám ez hamarosan változhat. A gondokkal küszködő RIM eladását nem fogják megakadályozni.

Az Android 4.0 megjelenése óta egyelőre még nem valósította meg a nagy áttörést, tekintettel arra, hogy az immár Google Play néven futó online szoftverboltot elérő készülékek alig 1-2 százalékán dolgozik az új verzió. A nagy többség még mindig a Gingerbread, vagyis a 2.3 mellett voksol, ám nem lenne meglepő a gyors változás megindulása.


A fejlesztői oldalon megjelent adatokból jól látható, hogy az Ice Cream Sandwich (4.0) a Play portálon megforduló hordozható kütyük 2,9 százalékán volt megtalálható a múlt hónapban. Önmagában ez a részesedés kicsinynek tűnik, ám már ez is jelentős növekedés januárhoz, illetve februárhoz képest, hiszen akkor még alig 0,6, illetve 1,6 százalék volt ez az arány. A 2.3 eközben a teljes szegmens 63,7 százalékát uralja, ám szakértők emlékeztetnek arra, hogy egy évvel ezelőtt még a 2.2 vezetett hasonló arányban, a 2.3-as verziónak pedig alig egy évre volt szüksége, hogy 1 százalékról elérje a mostani tetőpontot - a jelenleg legnépszerűbb verzió terjedése mostanra lassult le, hamarosan pedig megindulhat a visszaszorulás.


A napokban mi is beszámoltunk arról, hogy a piacot egykor uraló kanadai RIM kivonul a fogyasztói szegmensből, hogy a jövőben az üzleti szférára koncentráljon. A gyártó háza tájáról érkező rossz híreket most a kanadai kormány pénzügyminisztere fejelte meg azzal, hogy nem fogják megakadályozni a cég esetleges felvásárlását, jóllehet erről nyilván annak vezetése dönthet majd - a kormányzat továbbra is szeretné, ha a RIM sikeres kanadai vállalatként folytatná pályafutását, ám erre jelen pillanatban nem sok esély mutatkozik.

Tekintettel arra, hogy a Blackberry készülékeket az amerikai védelmi minisztérium is alkalmazza, az ő bólintásukra is szükség lesz ahhoz hogy megvalósuljon az üzlet - persze, egyelőre vevőt kellene találnia az utóbbi időben kudarcot kudarcra halmozó cégnek, illetve dönteni arról, hogy ők is ebben látják-e a megújulást, fennmaradást.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások