A Meebo iránt érdeklődik a Google

A Meebo iránt érdeklődik a Google

2012. május 14. 22:19, Hétfő
Kiszivárgott információk alapján a keresőcég megvásárolná az azonnali üzenetküldő programokat kínáló céget, amelynek a szolgáltatásait 190 millióan használják.

A Meebo napjaink egyik legnépszerűbb azonnali üzenetküldő alkalmazásait kínálja. A Google érdeklődéséről az All Things Digital számolt be és a blog már a vételárat is tudni vélte, ami kereken 100 millió dollár lehet majd. A vállalatot 2005-ben alapította Kaliforniában Sandy Jen, Seth Sternberg és Elaine Wherry. Sandy Jen jelenleg a Meebo műszaki igazgatója. A társaságot több mint 60 millió dollárral támogatta több köckázati befektető, a Khosla Ventures, a Sequoia Capital és Marc Andreessen.


A Meebo első terméke, a böngészőn alapuló chatprogram 2005-ben jelent meg és támogatta a Yahoo Messengert, a Windows Live Messengert, továbbá az AIM, az ICQ, a MySpace IM, a Facebook Chat, a Google Talk és más alkalmazásokat. Ezt követte a Meebo Rooms és a honlapokba chatfunkciókat integráló Meebo Bar. Utóbbit napjainkban 190 millióan használják és naponta 90 millió üzenetet továbbítanak a segítségével. Elérhetővé váltak a Meebo szolgáltatásainak használatát lehetővé tévő kliensek az iPhone és az Androidos készülékekre is.

Seth Sternberg, a Meebo első embere nem akarta kommentálni az értesülést, míg a Google egyik szóvivője csak annyit mondott, hogy pletykákat vagy spekulációkat nem kommentálnak. Mindenesetre a Google egy esetleges tranzakcióval még nagyobb piaci részesedésre tehetne szert, az azonnali üzenetküldő programok piacán is megerősíthetné pozícióit. A sikeres üzlethez azonban elengedhetetlen, hogy a Meebo vezetői egyáltalán szóba álljanak a keresőcég képviselőivel. Persze ha az üzletet meg is kötik, még mindig közbeszólhat az amerikai versenyhivatal, amely egyáltalán nem biztos, hogy zöld utat adna a Meebo felvásárlásának.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások