Több tévékoncepciót is tesztel az Apple

Több tévékoncepciót is tesztel az Apple

2012. december 15. 23:53, Szombat
Amerikai lapértesülés szerint egyre több jel mutat arra, hogy az Apple partnerei már javában tesztelik az Apple TV több változatát. A konszern nem erősítette meg, igaz, nem is cáfolta az értesülést.

A The Wall Street Journal szerint az amerikai társaság és ázsiai beszállítói különböző koncepciókat tesztelnek. A munkában oroszlánrészt vállal a Foxconn és a Sharp. "Ez még nem hivatalos projekt és nagyon korai tesztszakaszban van" - idézett az amerikai újság egy névtelenséget kérő forrást. A kaliforniai vállalat már évek óta tesztel a partnerei segítségével különböző Apple TV prototípusokat, idén februárban arról írtunk, hogy a tesztben a Rogers Wireless és a Bell kanadai cégek laboratóriuma is részt vettek.

A mostani hír megerősíti azt a feltételezést, hogy hamarosan megjelenhet az új termék. Szintén ezt támasztják alá Tim Cook december elején elhangzott szavai is, miszerint: "Amennyiben a nappaliba megyek és bekapcsolom a televíziót, akkor olyan érzésem van, mintha 20-30 évet visszamennék az időben. Ez a terület nagyon érdekes. Ennél többet nem tudok mondani."


Nem műszaki tekintetben, hanem a szolgáltatásokkal lehet nagy dobás a cég tévéje

A legnagyobb problémát a televízióadókkal folytatott tárgyalások jelentik, a műsorszórók ugyanis ragaszkodnak a bevált üzleti modellekhez és attól tartanak, hogy az új üzleti rendszer miatt elveszíthetik a nézőket és a hirdetőket. Az Apple helyzetét nehezítheti, hogy nagyon sok konkurenssel kellene szembenézni és az elmúlt időszakban csökkent a kereslet a tévék iránt. Különösen az olyan nagy gyártók kénytelenek komoly veszteségeket elkönyvelni, mint a Sony, a Sharp és a Panasonic. Egyelőre tisztázatlan az is, hogy miként érvényesülhetne ezen a területen az Apple, hiszen a termékei általában drágábbak az átlagosnál.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások