Még az idén jöhet az iWatch

Még az idén jöhet az iWatch

2013. március 5. 12:33, Kedd
A Bloomberg hírügynökség bennfentesekre hivatkozva azt írta, hogy az Apple az idén piacra dobhatja a legújabb termékét, amely több milliárd dollár plusz bevételt jelenthet a konszernnek.

A Bloombergnek nyilatkozó forrás rámutatott, hogy az iWatch különböző szenzorokat (lépésszámlálót, egészségügyi érzékelőket) tartalmazhat majd. A projekten jelenleg száz szakember dolgozik. Az okos órákban megvan az a potenciál, hogy elhozza az óraipar reneszánszát; mindez hasonlíthat arra az időszakra, mint amit a mobiltelefon-gyártók éltek át az okostelefonok megjelenésekor. Oliver Chen, a Citigroup elemzője úgy vélte, hogy az iWatch hatmilliárdos üzletet jelenthet az Apple számára, ehhez azonban az kell, hogy az új termék legalább akkora siker legyen, mint egykor az iPod. Az utóbbi komoly változásokat indított el a zeneiparban. Amennyiben az Apple 10 százalékos piaci részesedést tudna szerezni, úgy ez 6 milliárd dolláros bevételt és 3,6 milliárd dollár nyereséget jelentene.


A neten rákeresve rengeteg képet találunk, de valójában senki nem tudja hogy fog kinézni

Marshal Coen, az NPD Group elemzője hozzátette, hogy ha az új eszköz sikeres lenne, akkor ez olyan lendületet adhatna az órapiacnak, hogy az 1-2 éven belül a mostani háromszorosára növekedhetne. Persze ezen a területen is lennének vetélytársak, akikkel a kaliforniai vállalatnak meg kellene küzdenie, de tekintve, hogy a kaliforniai társaság birtokában jelenleg legalább 79 olyan szabadalom van, amely a csuklóval kapcsolatos, ez nem lesz egyszerű. Ezek közül az egyik közvetlenül kapcsolatba hozható a hajlítható kijelzővel és a mozgási energián alapuló feltöltéssel.

Az iWatch feltételezhető szabadalmára február közepén bukkantak rá az Appleinsider blog szerkesztői. A szabadalom egy olyan, az alkaron viselhető számítástechnikai eszközt fed le, amelynek flexibilis képernyője egy rugós karperechez hasonlóan fogja körül a csuklót és teljes felületén körkörösen folytonos képi megjelenítést biztosít. Az iWatch korábbi értesülések alapján már gyártásban van.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások