Mobilabb és személyesebb lesz az e-tanulás

Mobilabb és személyesebb lesz az e-tanulás

2013. május 28. 09:14, Kedd
A következő években a számítógépes és az internetes képzés az oktatás legfontosabb trendjévé válhat. Az új elektronikus képzési megoldások egyesítik magukban a technikát és a korszerű tanulási módszereket.

A jövőben az elektronikus tanulás az internetnek köszönhetően alaposan megváltozhat. A végrehajtott technikai fejlesztések számos új, gyakran interaktív és individuális tanulási formátum és módszer kialakulását tették lehetővé. Napjainkban már mobil alkalmazások, izgalmas háttérsztorival rendelkező játékok, interaktív e-könyvek és videók gondoskodnak arról, hogy minden korosztály számára megfelelő tartalmak váljanak hozzáférhetővé. Ezek a módszerek egyre jobban terjednek: Európában minden második 14 és 44 év közötti személy használt már e-oktatási anyagokat, és minden harmadik okostelefonjára vagy táblagépére vannak ilyen alkalmazások telepítve.

Az aktuális szoftverek lehetővé teszik, hogy minden tanuló a saját fejlődése szempontjából megfelelő tartalmakhoz férhessen hozzá, így ahelyett, hogy az illető minden új tartalmat megkapna, csak azok jutnak el hozzá, amelyekre az adott pillanatban valóban szüksége van. A közösségi portáloknak köszönhetően a meghatározott tananyagokhoz több ember akár közösen is hozzáférhet. Manapság már Magyarországon is teljesen természetes a diákok számára, hogy a Facebookon tanulási csoportot alapítanak.

Az IT-vállalatoknál szintén előtérbe kerül ez a terület, a kétharmaduk alkalmaz e-tanulási módszereket vagy megoldásokat, 18 százalékuk pedig a jövőben akar ilyeneket használni. Az e-oktatási szolgáltatók forgalma rohamosan növekszik, az ilyen célokra kifizetett összeg meghaladta az 500 millió eurót.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások