Bemutatkozott a PS4

Bemutatkozott a PS4

2013. június 11. 17:52, Kedd
A Microsoft tegnap este bemutatta, mit is kínál a következő generációs konzoljára és helyi idő szerint hajnali 3 órakor a Sony is megtartotta saját prezentációját. A játékok mellett végre megláthattuk, hogyan fest majd a PS4.

A Sony a Vita méltatásával kezdte a showt, melyből az egyetlen említésre méltó pont a The Walking Dead portja. A 400 Days öt új karakterrel jön és a megszokott kalandozós játékmenettel bír majd. Év végéig pedig 120 cím jelenik meg (köztük a Batman: Arkham Origins és a God of War 1-2 portja).

Majd gyorsan átfutottak a PS3 várható kínálatain, ami érthető, hiszen a bemutatásra került The Last of Us, Puppeteer, Rain, Beyond: Two Souls és a Gran Turismo 6 már szerepeltek korábban és szinte mindent tudhatunk róluk. Így inkább nézzük a PS4-es kínálatot és az érdekesebb címeket.


Ezután végre megcsodálhattuk PS4-et is. A gép elég furcsán néz ki, a rossz indulatú kommentek szerint olyan, mintha félig elfűrészeltek volna egy téglalapot. A külső valóban érdekes, de igazából a belső számít majd igazán. De lássuk végre a kínálatot. Az első cím rögtön egy újdonság.

A Sony Santa Monica és a Ready At Dawn közös alkotása, a The Order: 1886 PS4 exkluzív lesz és 1886-ban, Londonban játszódik. Bár egy alternatív történelmet ábrázol, hősünk mégis valós szereplőkkel is találkozik majd. Lovagunk egy ősi vallás képviselője és a sztori 40 évvel az Ipari Forradalom után veszi majd kezdetét. Egyenlőre ennyi, részletekkel később szolgálnak.


Ezután jött a Knack, inFamous: Second Son és Killzone: Shadowfall, melyekkel már találkoztunk korábban. Ezzel együtt az is kiderült, hogy a Killzone, az inFamous és a DriveClub nyitó címek lesznek, utóbbi pedig a PS Plus előfizetőknek ingyenesen lesz beszerezhető.

És ha már Plus, érdemes megemlíteni, hogy a Sony eddig ingyen elérhető multis lehetősége a PS4 megjelenésével megszűnik. Aki ugyanis bármely játékkal multiban szeretne játszani, annak Plus tagságot kell vásárolnia. Szóval az egész olyan lesz, mint most a Live Gold változata. Jó hír viszont, hogy a PS4 nem igényel állandó netes kapcsolatot (napi egyet sem) és offline is játszhatunk bármely programmal.


De vissza a játékokhoz. A Quantic Dreams a Sony egyik legjelentősebb fejlesztője és az E3-ra sem jöttek üres kézzel. A The Dark Sorcerer azonban nem valamely játékuk lesz, pusztán egy erődemonstráció, mellyel a gép képességeit szerették volna bemutatni. Látványos, szívesen látnánk viszont teljes értékű alkotásként is.

A függetlenek is tiszteletüket tették az expón. Sorrendben: Transistor, Mercenary Kings, Octodad: The Dadliest Catch, Oddworld: New & Tasty, Galaxy, Outlast, Secret Ponchos. Mind impozáns és jó látni, hogy a független piacot mennyire támogatja mindkettő konzolgyártó cég.


A Square Enix természetesen egy Final Fantasy játékok hozott. A korábban Final Fantasy Versus 13 nevet viselő program most már Final Fantasy XV címmel lesz elérhető. A bemutató alapján ez végre egy vérbeli Final Fantasy játék lesz sok drámával, dialógussal és persze akcióval.

"Ó, mondd te kit választanál?"
PS4
Xbox One
Marad a PC
A kiadó egy igazi meglepetéssel is szolgált, mikor a semmiből előtűnt a Kingdom Hearts 3. A népszerű és sikeres RPG legújabb része PS4-exkluzív lesz (pár perce azonban kiderült, hogy Xbox One-ra is jön). Végül pedig a Final Fantasy 14: A Realm Reborn is jön PS4-re. Az Assassin’s Creed 4: Black Flag exkluzív karaktert kap Aveline személyében, aki az Assassin’s Creed 3: Liberation főszereplője volt.


A Ubisoft itt is megmutatta látványos Watch Dogs esős jelenetét, amitől még mindig borsódzik a hátunk. A játék látványos és tartalmas lesz és talán megfelelő konkurenciát jelent majd a GTA V-nek is. Az NBA 2K14 is nagyon látványos lesz, ahogy a The Elder Scrolls Online is jónak tűnik. Utóbbi ráadásul elsőre PS4 exkluzív lesz - legalábbis a tesztelési fázisban.

Végül a híreinkben már bemutatott Mad Max trailer jelent meg, melyet az első Destiny gameplay rész követett. A PS4 megkapta az árcímkéjét is. 399 euróba, vagyis kb. 116 ezer forintba kerül majd (ami nálunk valószínű 150-160 között mozog majd). Szóval immáron játékok képében is láthatjuk, mit kínál a következő generáció, mely idén év végén be is köszönt majd.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások