Nagy méretű kijelzőket tesztel készülékeihez az Apple

Nagy méretű kijelzőket tesztel készülékeihez az Apple

2013. július 24. 21:06, Szerda
Az Apple és beszállítói nagy méretű képernyők prototípusait tesztelik. Egyelőre kérdéses, hogy a kijelzőket beépítik-e a leendő telefon és számítógépmodellekbe vagy sem.

Az elmúlt hónapokban a vállalat több kijelző elkészítését és tesztelését kérte a partnereitől. Megbízást adott többek között egy 4 collosnál nagyobb okostelefon- és egy közel 13 collos táblaképernyő elkészítésére, majd tesztelésére. Összehasonlításul: a jelenlegi iPhone kijelzője 4 collos, az iPadé 9,7 collos. Az Apple rendszeresen tesztel különböző dizájnú termékeket, ám ezek közül nem mindegyikből lesz sorozatgyártású eszköz. A társaság szóvivője nem kommentálta a The Wall Street Journal értesüléseit. A tesztek arra utalnak, hogy az óriáscég a jövőben esetleg jobban figyelembe akarja venni a vásárlók igényeit és átfogóbb termékcsaládot akar piacra dobni. A Samsung már régóta ezt a stratégiát követi, azért, hogy a készülékeivel minél több vásárlói csoportot tudjon megszólítani. Ez a stratégia bejött, ugyanis emiatt tudta megelőzni a dél-koreai gyártó az okostelefon-piacon amerikai riválisát.

"Hosszú távon az érintőképernyők minden méretben elérhetők lesznek. A technológiai ipar minden kijelzőn ugyanolyan felhasználói élményt akar nyújtani. A kulcs a költségek csökkentése és vonzó alkalmazások kifejlesztése a nagy képernyőkhöz" - nyilatkozta Helen Chiang, az IDC elemzője.< Amennyiben az Apple is megvalósítja ezt a stratégiát, akkor gyakorlatilag a Samsung, a Sony és a Huawei példáját követi. Mindegyik gyártó kínál 5 collosnál nagyobb képernyővel rendelkező okostelefonokat, vagyis phableteket.

Kiszivárgott az is, hogy az Apple és a partnerei előkészítik egy új iPad-modell gyártását, ami még ebben a hónapban elindulhat. Ez a változat ugyanakkora méretű lesz és ugyanakkora felbontású kijelzővel fog rendelkezni, mint a jelenlegi iPad. A panel viszont könnyebb és vékonyabb lesz, mint az aktuális verzióba beépített és nem kap üvegborítást, csak egy, az érintőszenzorokat védő vékony réteget. A beszállítók megkapták az új iPhone okostelefonnal kapcsolatos megrendeléseket, a gyártó Hon Hai Precision Industry felkészül arra, hogy augusztus végén kiszállíthassa az új készüléket.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások